Startsida / Inlägg

”Klara verkar rädd att jag ska slänga den i ansiktet”

av Sportbladet

KLARA SVENSSON

Tisdag:

Morgon: Uppstigning vid åtta på hotellet ute vid Kungens Kurva. Äter frukost med min tränare Joey Gamache. Gott snack, vi pratar igenom matchen.

Förmiddag: Sen iväg direkt till makeupen på MTG inför dagens presskonferens.  Bästa stunden i dag. Jag är fruktansvärt high on life. Frida, sminkösen, är en av de bästa och för mig, som är en makeupnörd, är det underbart att komma dit.

Förutom jag och Mikaela Laurén är vår promotor Nisse Sauerland med på presskonferensen. Inte lika hätsk stämning som tidigare gånger. Det märks både på journalister och henne att det är nära nu. Det finns inte så mycket att snacka om. Men det är en spänd stämning minst sagt. Det är klart att det är laddat.

Får en tårta också, som ni säkert sett.  Jag käkar ju inte socker, men ger den till Joey, som är väldigt glad i kakor och bakverk, och han lever fortfarande.

Eftermiddag: Iväg och käka lunch och njuta av det fina vädret. Byta hotell till det vid Globen. Sedan en lugn kväll. Ser fram emot att kolla idol, och njuta av den ”highlighting” som Frida gav mig morse.

MIKAELA LAURÉN

Tisdag:

Morgon: Hämtad tidigt i morse för att gästa Rix MorronZoo, med Adam Alsing, Laila Bagge och Fredrik Birging. Fredrik drar av sig tröjan och gör en audition för att få bli min ringpojke, och hade jag inte haft de färdiga redan hade han lätt fått jobbet. Helt klockren!

Bagge kommer komma på matchen och supporta. Jag älskar hennes smycken, och kommer ha på mig ett av hennes dödsskallesmycken på lördag, samma som jag hade på Idrottsgalan.

Åker iväg och hämtar en tårta. Fixar själv med glasyren. Det är svårare än vad matchen kommer att bli. Får kramp i handen. Men det blir okej, var rädd för att det skulle se ut som en tolvåring gjort det.

Förmiddag: Presskonferens hos MTG. Lite tryckt stämning mellan mig och Klara. Men det är som det ska vara. Det hade varit konstigare om vi kramats och varit bästa kompisar.

Ger Klara tårtan efter presskonferensen. Klara verkar rädd för att jag ska slänga den i ansiktet på henne, men det är ju en present.

Eftermiddag: Äter lunch med mina tränare. Åker och kör ett lättare träningspass och slår lite på mitsar, bara för att få in tajmingen.

Sen kommer killen förbi, lämnar lite grejer som jag glömt hemma, pussar lite på mig och dricker kaffe. Min bästa kompis kommer också. Det är det bästa som kan hända. Jag behöver det, för det gör mig lugn. Folk tror alltid att jag är hård och kaxig, men jag är en glad jävla skit och kärleksfull.

Galan sänds på Viaplay Fighting lördag med start 17.55.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB