Startsida / Inlägg

”Hon är skitnervös – spelar bara lugn”

av Sportbladet

Fredag

KLARA SVENSSON

Morgon: Tar sovmorgon. Käkar min gröt, tar en promenad, går ner på gymmet och rör på mig lite grann. Tänjer lite, väcker kroppen. Mikaela vann slantsinglingen i går och får gå in sist på Hovet. Som sagt – jag kunde inte bry mig mindre, men intressant att se hur hon pudlar i direktsändning och säger att det inte spelar någon roll. Det är inte lätt att hänga med i vad som pågår i hennes huvud. Men: First class goes first.

Eftermiddag: På plats på Hovet och dubbelkollar vågen inför invägningen. Min visade 66.1 i morse så jag har sex, sju hekto till godo. Det kan bli att jag tar något mellanmål innan invägningen. Det ska bli kul att spänna ögonen i henne. Man kan visa rätt mycket bara genom att stirra in i någons ögon. Jag har rätt bra intuition på sådant där, och får en ganska god uppfattning om vad motståndaren har att erbjuda. Är hon stark eller svag? Det kan jag avgöra på en staredown.

Kväll: Jag känner redan att jag håller på att gå in i en bubbla. Jag pratar inte med några medier, och jag stänger ner allt.  Jag har njutit av uppmärksamheten, men nu känns det bra att fokusera fullt ut på det jag ska göra och fylla på med bra energi. Äter något, förmodligen fisk. Det är en fix idé jag har. Jag är nog lite skrockfull och det ska vara på ett visst sätt, men jag kan hålla på det på en bra nivå.

Sömnproblem? Nej, jag somnar på fem sekunder. Jag får många frågor om det där, men jag fattar inte vad det handlar om. Jag har aldrig några problem att somna

MIKAELA LAURÉN

Morgon: Ligger kvar i sängen ända till 11. Ingen hotellfrukost så här dagen då det är invägning. Tar en powerbar och en kaffe.  Stretchar lite i gymmet, tar en promenad. Jag mår bättre än någonsin. Var så lugn och trygg i går att jag inte ens brydde mig om slantsinglingen längre. Nu vann jag, och det är som det ska vara. It was already written.

Förmiddag: Ligger i sängen och drar mig. Mina tränare Leffe Carlsson och Stefan Fernström har checkat in på hotellet. Min pojkvän kommer till hotellet. Han har hyrt ett rum tillsammans med min bror, de är bästa kompisar. Jag sover alltid själv dagen före match. Men ligger och kramas lite med honom och öppnar de fina blommorna han tog med sig.

Eftermiddag: Invägning på Hovet med staredown. Staredown är viktigt, det är sista man möts innan matchen, och hon kommer att se i mina ögon att jag menar allvar. I hennes ögon kommer jag att se rädsla. Jag tror att hon är skitnervös egentligen, hon spelar bara lugn.

Kväll: Går ut och käkar med vänner och familj på Bambini under Tele 2. Vi blir väl runt 30 pers. Tillbaka till hotellet och laddar för morgondagen. Det kommer att bli magisk stämning på Hovet och Salif the Black Viking kommer köra min specialskriva inmarschlåt. Matchen kommer absolut inte gå 10 ronder, jag kommer inte att tillåta det. Jag kommer att knocka henne i femte.

Sover gott och drömmer om att domaren lyfter min arm i luften framför ett kokande Hovet.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB