Startsida / Inlägg

Laurén: ”Känner mig skitnervös”

av Sportbladet

MIKAELA LAURÉN

Lördag
Morgon: Så fantastiskt att få vakna upp i min egen säng med min sambo efter fyra veckor träningsläger. Att få dricka svenskt kaffe och kolla på morgonnyheterna i soffan. Min tränare CJ Husseins filosofi är att bryta ner, både fysiskt och mentalt. Flera gånger var jag på väg att ta passet och packningen och dra. Den här gången lyckades han inte få mig att gråta, även om det var nära. Inför förra matchen fick han det, men den här gången hade jag bestämt mig. Jag har gått upp fem för att springa varje dag i 20 dagars tid. Helt hemskt.
Förmiddag: Åkte iväg och hämtade min cab på verkstan. Sen åkte jag till boxningsläkaren på Söder och vägde mig och gjorde ett graviditetstest som tack och lov var negativt. 13.00 körde jag 90 minuters helkroppsmassage i Djursholm. Det var en gudomlig grej, sen åkte jag hem och softade med sambon.

Söndag
Morgon: Vaknade 8.30. Käkade en god omelett. Kollade morgonnyheterna.
Förmiddag: Åkte till Haninge BK och tränade.
Eftermiddag: 15.00 gjorde jag en SVT-intervju. Det kommer bli mycket media den här veckan. Jag bokar upp mig i 180 och har svårt att tacka nej. Därför har det varit skönt att ha varit borta ett tag. Nu ska det bli kul att skapa hajp kring matchen. Sedan stack jag direkt till designern som gjort mina matchkläder och prövade. De satt som en smäck! Så feta – ville köra inmarschen direkt!

Måndag
Morgon: Åkte till Jonas på naprapatlandslaget som knäckte min rygg och nacke. Sen vidare till Hornstulls strand för att hälsa på boxningstränaren Leffe Carlsson på Starfight och äta min favoritsallad på fiket Vurma.
Förmiddag: Dags att göra lösögonfransar. Har kört över 100 ronder sparring på träningslägret och har bara två fransar kvar. Det är viktigt att känna sig fräsch på matchdagen. If you look good, you play good.
Eftermiddag: I dag landar min tränare CJ Hussein i Stockholm. Nu blir det fortsatt psykisk terror. Vi checkar in på Clarion Hotell vid Skanstull.

Jag känner mig skitnervös inför matchen. Inte för att Klara ska vara bättre än jag, utan att jag ska spänna mig och inte få ut den boxningen jag kan prestera. Men det är som det ska vara. Man ska vara nervös. Allt kan hända i boxning, det är det som är charmen med sporten.

KLARA SVENSSON

Lördag
Förmiddag: Jag hade mitt sista sparringpass. 10 ronder på gymmet i Köpenhamn. Jag har gått upp i muskelvikt och känner av det i slagstyrkan och stabilitet. Det känns bra. Det känns som det ska kännas.
Kväll: Gick på en väns bröllop. Skönt att byta miljö och sätta på sig vanliga kläder, men jag var kanske inte den roligaste bröllopsgästen. Satt mest och gäspade. Många ville prata boxning, och det är kul att märka att folk som normalt inte är så intresserade nu engagerar sig. De jag pratar med har inte så höga tankar om Mikaela Laurén, men konstigt vore det annars, de är ju Team Klara. Alla matcher är det mycket känslor inblandat. Det är mycket media runt den här matchen. Men man måste kunna kontrollera det när man är i ringen. Jag har min egen uppladdning och mitt eget tänk inför alla matcher.

Söndag
Morgon: Jag fick äntligen sova ut. Sen så chillade jag. Jag gillar att chilla när jag väl kan. Dricka kaffe och ligga och stirra in i väggen.
Eftermiddag: Hälsade på en tjejkompis och tvättade mina svettiga kläder.

Måndag
Morgon: Tog en smooothie, sen var det dags att fläta håret inför machen. Det gör ondare än att gå upp i ringen. Alla tunna hårstrån ska dras och spännas så de ligger perfekt. Men som de säger, vill man vara fin så får man lida pin.
Eftermiddag: Dags att packa igen, sen bär det av till Stockholm där jag kommer att bo på Globe Hotel, ett stenkast från Hovet där matchen är på lördag.

Galan sänds på Viaplay Fighting lördag med start 17.55.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB