Startsida / Inlägg

”Som på tivoli när hon öppnar mun – spökhuset eller fritt fall”

av Sportbladet

KLARA SVENSSON

Måndag
Morgon: Avresa till Stockholm med bil. Jag är en av de som packar alldeles för mycket och alldeles för tungt. Prylar och attiraljer – allt ska med. Snus så klart. General XR White, jag har börjat med extra starkt snus. Jag tar den sista några timmar innan match. Det är lagom.
Eftermiddag: Träning inför media. Jag gillar det. Det är ingen vidrig träning utan kul träning. Jag och min tränare Joey Gamache går igenom vad vi jobbat på. Jag vet att det finns spekulationer om att vissa håller inne med saker på mediaträningen, men vi har inget att dölja.
Kväll: Checka in på hotellet. Att bo på hotell passar mig utmärkt. Det går liksom inte att stöka till det. Plus att det blir att man kommer in i tävlingsmode på ett annat sätt när man byter miljö. Scannar media om det är något jag är med i. Det Mikaela uttalar sig om bryr jag mig inte om. Det kommer troligtvis snackas en del på presskonferensen i morgon, men jag fokuserar på mitt. Det ska dock bli intressant vad hon har att säga. Det är lite som att gå på tivoli – vi får se om det blir spökhuset eller fritt fall.

MIKAELA LAURÈN

Måndag
Morgon: Tar en sovmorgon och håller på att missa hotellfrukosten på Clarion. Det hade varit en riktig rånit. Hinner ner, käkar en omelett och färsk frukt. UFC-fajtern Magnus ”Jycken” Cedenblad kommenterar på min Instagram att det var oförskämt mycket jag fick äta matchvecka. Men jag har ätit nyttigt och tränat hårt. Jag får tacka Klara för att jag fått en fräschare kropp. Vad sägs om havregrynsgröt med ägg och proteinpulver till frukost? Man vänjer sig efter ett tag.
Förmiddag: Cabbar ner bilen, åker förbi Efva Attlings ateljé och plockar upp ett silversmycke jag ska ha på lördag. Jag älskar hennes grejer. Fick ett av hennes smycken med inskriptionen ”Amor Fati”, älska ödet, av pappa som jag hade när jag satt inne och det är så jag försöker leva. Har till och med tatuerat in det. Efter det kontaktade jag Efva och vi blev vänner. Efter den här matchen har jag lovat att lära Efva allt jag kan om boxning. Efva och Eva Dahlgren och en tjej som Efva tränar boxning med kommer på matchen på lördag. Det blir en trio blondiner ringside. Så kul att de kommer! Efter det plockar jag upp löshår och en specialbeställd sportbehå med tryck.
Eftermiddag: Mediaträning. Ska försöka kolla VM-kvalet i kväll. I morgon blir det presskonferens. Jag ska gå dit och showa lite. Om det blir några överraskningar? Det får ni se.

Galan sänds på Viaplay Fighting lördag med start 17.55.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB