Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

The Personal Traning Convention – utvärdering och bilder

av Anna
jag_core.jpg
Jag vid Jonas Lissjanis workshop om Coreträning.

Jag måste börja med att berätta om hur NÖJD jag är med helgens The Personal Trainer Convention. Ett konvent där jag fick så otroligt mycket med mig hem i form av inspiration, kunskap och träningsglädje. Som personlig tränare eller allmänt träningsintresserad är detta ett konventet som gäller. Enda lilla minuset var lite korta raster så att jag inte hann kolla in alla utställare som var på plats.

Här är några trender som jag noterat under helgen:

 • Funktionell träning – bygg från grunden! Vid alla workshops jag gick på var det funktionella övningar som gällde. En trend som hållt i sig länge nu.
 • Stående coreövningar – människan är inte skapt för att sitta/ligga. Varför då träna mage liggande?
 • Sociala medier är dagens heta väg att marknadsföra sig och nå sina kunder. Pappers- och TV-reklam är ute. På Facebook, Twitter, via bloggar m.m. sprids information som ”virus”.

Nedan kommer en bildkavalkad från helgen och är det något speciellt du vill läsa mer om så har jag uppdaterat vissa av inläggen jag skrev från mobilen med mer text. Klicka på länken till varje inlägg om du vill läsa eller bläddra förbi bilderna.

goran_adlen.jpg

Göran Adlén inledde konventet med att prata om ”Hur bygger du ditt personlig varumärke som PT?”. GRYM föreläsare som trollband samtliga konventdeltagare. Precis som jag skrev ovan är det via sociala medier du når ut snabbast till dina klienter. Det gäller också att vara noga med hur man framställer sig själv, att man sticker ut från mängden, är personlig och brinner för det man gör. Våga bjud på dig själv och ha roligt! Det är sådant folk minns.

Den här föreläsningen var bland det bästa på hela konventet och du kan följa Göran som @trendspanaren på Twitter.

jari_ketola.jpg

Jari Ketola visar djupa knäböj (som vi fick köra i 4 minuter + x antal set senare) vid sin workshop om att Chockträna kroppen och bryta mönster”.

jag_armh.jpg
Japp, jag ammar fortfarande men inte tillräckligt mycket den dagen.

Tror jag har gjort flera 1000 armhävningar i helgen. Typ alla hade med massa armhävningar i sina workshops. Förmodligen för att det är en så effektiv övning som aktiverar din core massor och att det är så JOBBIGT! (Speciellt när man gjort det i 4 minuter som vi fick vid ”Chockträningen”).

marie_fitnessm.jpg

Marie Kjellnäs, chefredaktör på Fitness Magazine minglar runt på konventet och fotar. Och jag henne.

stellan_back.jpg

Stellan Back kör hård ”Kontrastträning och Tabata” med oss.

jag_chins.jpg

Chins följt av kast med medicinboll var en av ”grenarna” i kontrastträningen (d.v.s. tung övning följd av en lättare för att både förbättra styrka och explosivitet. Även bra för förbränningen). mads_jacobsen.jpg

Mads Jacobsen visar hur en knäböj ska se ut vid Crossfit.

jag_knaboj.jpg

Jag försöker göra likadant. Djupa knäböj är också något jag gjort i tusentals i helgen. Märkligt att jag inte har träningsvärk.

cykel.jpg

Båda dagarna cyklade jag till Bosön från stan. Det är inte långt för oss (tog kanske 20-25 min) och perfekt start och avslutning på dagarna att samla tankarna och beundra den vackra soluppgången på mornarna och solnedgången på eftermiddagarna.

jonas_core.jpg

Dag två inleddes med Core instruerat av min man Jonas Lissjanis (han har inte velat synas i bloggen och jag har därför nämnt honom som ”mannen”, men nu kan han inte hålla sig undan längre 😉. Emelie, f.d. elitsimmerska, från Under Armour hjälpte till att visa övningarna. Jag fick massor av bra nya övningar.

jag_trx.jpg

Sen var det dags för TRX-träning.. (även jag i linne från Under Armour och byxor från Drop of Mindfulness)

seth_ronland.jpg

..och VipR med grymt duktiga Seth Ronland. En fluga eller en träningsmetod som består? Kul var det i alla fall.

jag_maxforbr.jpg

Sist ut Maximal förbränning med Jari Ketola. Det innebar INTE löpning i 20 min för att få igång fettförbränningen, lågintensiv träning före frukost eller att inte äta kolhydrater. Nej, det handlade om att göra armhävningar med bålrotaion i 4 min, höftlyft med snabba fötter i 4 min (bild ovan) och utfallshopp i 4 min. D.v.s. att sätta fart på hela kroppen, chocka den (åter igen) och lära den att utnyttja alla system till förbränning, både vid träning av maxstyrka, uthållighet och snabbhet. Nyckeln är att planera sin träning och ha perioder då du inriktar dig mer på det ena eller andra för en mer allsidigt tränad kropp.

Viktigast är dock kvalité på övningsutförandet, så hellre jobba stenhårt en kvart med perfekt teknik än en timme med halvdan sådan

Tacktal: Sist men inte minst STORT TACK till arrangören Thomas för grymmaste konventet jag varit på, alla inspirerande utbildare och utställare, till mina underbara barnvakter som gjort det möjligt för mig att delta, för mina kollegor för bästa sällskapet ♥

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB