Startsida / Inlägg

Spåkulan v40

av Petter Westin

Varje tisdag (eller onsdag den här veckan då…) blickar USA-bloggen in i den omedelbara framtiden. Vi väljer ut sex av den kommande veckans höjdpunkter och mest intressanta händelser, och spekulerar samtidigt i hur det går. 
Är vi rätt ute? Lämna en kommentar och tyck till.

 

Hedmans debut, Atlanta Thrashers–Tampa Bay Lightning, söndag 01.00.

En apa hade ju kunnat räkna ut det, men ändå: I dag har Tampa Bay Lightning presenterat sin senaste samarbetspartner. Japp, du gissade rätt. Det är förstås IKEA.

Lightning har varit sämst eller nästan sämst i det defensiva spelet de senaste två åren. Två svenska backar ska förändra den bilden. Mattias Öhlund och Victor Hedman är värvade för att hjälpa laget tillbaka till slutspel. Och framför allt så är jag extremt sugen på att se vad unge herr Hedman kan göra.

Resan börjar natten mot söndag, mot Atlanta Thrashers på bortais.

Förresten så har inte IKEA någon möbel som heter Mattias vad jag kan hitta. Däremot finns hyllplanet Viktor.

Spåkulan: Victor Hedman har alla verktyg. Verkligen alla verktyg. Den pojken kan allt och lite till och kommer att bli en storback i NHL. Om inte så ska jag äta något äckligt jag inte tycker om. Kanske sushi eller nåt.

Jag spår också att IKEA lanserar en möbel som heter Mattias snart. Något stort och skrymmande som är i vägen.

 

Favre tar emot Packers, Minnesota Vikings-Green Bay Packers, tisdag 01.00.

Det finns så mycket att ta ur här att man kan starta en tv-kanal som bara bevakar, pratar och analyserar kring Brett Favre och rivaliteten mellan Minnesota Vikings och Green Bay Packers.

Det är tårar, beslutsångest, hån, anklagelser om regelvidriga värvningskupper, attacker… Ja, allt som behövs för att göra ett stekhett rivalmöte totalt jävla lavahett.

ESPN, som sänder matchen, hoppas att det här ska bli den mest sedda Monday Night Football-matchen sedan de tog över 2006. Rekordet för ESPN har Dallas-Philadelphia i fjol med 18,6 miljoner tittare. Men Miami–Chicago på ABC 1985 sågs av nästan 30 miljoner människor.

Spåkulan: Det är ett problem när man har ett av ligans sämsta rushförsvar och möter ligans bästa running back. Adrian Petersom kan explodera mot Packers.  Minnesota Vikings är 3–0 så här långt – men har haft relativt enkelt motstånd. Packers är 2–1 och har underpresterat. Jag tror att Vikings vinner – och att Favre slipper vara den som fixar det.

/Mattias

 

Jonas Jerebkos första försäsongsmatch, Detroit Pistons–Miami Heat, tisdag 6 oktober, 01.30.

Alla stjärnorna är på plats och nu inleder Detroit sin försäsong. Första träningsmatchen spelas mot Dwyane Wades Miami Heat, och bara det är ju lite häftigt – en svensk på planen i samma match som en av världens fem bästa basketspelare.

Försäsong är försäsong och brukar betyda att bänkspelarna får extra speltid per automatik. Men för Jerebko beror det på hur nye coachen John Kuester resonerar. Pistons omges av frågetecken och kanske vill Kuester använda matcherna till att laborera med olika lineups och spela in sina nyförvärv.

Spåkulan: Om Jerebko matchas på position 4/5, så har han fem, kanske sex spelare framför sig: Charlie Villaneuva, Ben Wallace, Kwame Brown, Chris Wilcox, Jason Maxiell och eventuellt rookien DaJuan Summers.

Jag tror att Jonas får nöja sig med ströminuter – typ fem per match – i de inledande träningsmatcherna, men så länge han kör sitt race, hustlar och spelar solitt försvar kommer han göra ett positivt intryck.

 

New England Patriots–Baltimore Ravens, söndag 19.00 (sänds i Viasat Sport och Viasat Sport HD). 

Patriots (2–1) har problem och vann inte söndagens match mot Atlanta Falcons för att man spelade särskilt övertygande. Man vann den för att coach Bill Belichick vann en utklassningsseger mot sin mindre rutinerade kollega i Atlanta, Mike Smith.

Nu möter Belichicks manskap Baltimore, som imponerat med tre raka segrar och ligger i topp när experterna rankar ligans just nu bästa lag. Ravens har ett sedvanligt starkt försvar, men den lilla sensationen är anfallet som snittar 430 yards per match. Det blir en ynnest att få se den här toppmatchen, som säkert kommer lära oss en del om vart de båda lagen står. 

Spåkulan: Att Patriots vinner matcher även när Tom Brady är rostig och försvaret försvagats måste vara frustrerande för motståndarlagens fans. Men det är ju bara ytterligare ett i raden av alla bevis på Bill Belichicks storhet.

Båda lagen kommer vara taggade till max på söndag. Jag vill ändå ge New England en liten fördel. Dels på grund av hemmaplan, dels på grund av teorin att Brady kommer bli bättre och bättre under säsongen. Men be mig bara inte tippa…

/Petter.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB