Startsida / Inlägg

Ni are all the winners

av Petter Westin

Vi gav er chansen att spöa oss.
Och spöa oss, det gjorde ni.
Det blev läsarsegrar i samtliga USA-bloggens footballtävlingar den här säsongen – och en speciell prestation som var enormt jäkla imponerande, faktiskt.
Här är mitt hyllningsinlägg till vinnarna.

Pigskin Pick’em:
Skärmavbild 2014-01-03 kl. 19.08.43
Stevens2002A och Slaentbjorn satte skräck i Las Vegas den här säsongen. Efter att ha tippat rätt – mot spreaden – i 141 NFL-matcher landade de på en delad 728:e plats i världen. Snyggt jobbat – grattis.

College Pick’em:
Skärmavbild 2014-01-03 kl. 19.27.20
Collegefotbollen kan vara en snårig djungel att orientera sig genom, men BorstahusenBeachboys var superstabil i toppen av bloggens liga. Tippade rätt i 604 matcher och tog sig till plats nummer 20023 i världen.

Gridiron Challenge:
Skärmavbild 2014-01-03 kl. 19.12.32
Jarnix, med sina Aspudden Maulers, kunde kosta på sig att lämna kvar en skadad Calvin Johnson i sista omgångens lineup – och ändå ta en relativt komfortabel seger. Dessutom på en mycket hedrande 1360:e plats i världen. Grattis. Själv har jag tappat all min tyngd som fantasyexpert, då jag inte ens är bäst i mitt eget hushåll längre. Suck.

Eliminator Challenge:
Skärmavbild 2014-01-03 kl. 19.22.29
Det bästa har vi sparat till sist. Förnamnet är det enda jag har gemensamt med Petterkatten, för hans fingertoppskänsla var verkligen out of this world. Han fick alltså ALLA RÄTT i den här NFL-tävlingen. I en survivor pool ska man ju alltså tippa ett vinnande lag varje omgång, men får bara tippa varje lag en (1) gång på hela säsongen – vilket gör det här till en smått overklig prestation. Bara 166 deltagare i VÄRLDEN var 100-procentiga. Stort grattis, Petterkatten. Djupt, djupt imponerande.

Tyvärr har våra vänner på ESPN inte öppnat några tävlingar för slutspelet den här säsongen. Men det hindrar ju inte er, kära läsare, från att tippa slutspelet i kommentarsfältet. Plita ner era tips, spelar-predictions, vad ni vill – och ge er själva rätten att skryta hela vägen från februari till september.

Och glöm inte att kolla in Sportbladet imorgon, för då blir det en fet NFL-special inför slutspelspremiären.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB