Startsida / Inlägg

Bråkstake 1 och 2

av Petter Westin

Uppdateringen på Miguel Cabreras sårade ansikte, först. Det Cabrera gjorde i fredags tycks alltså ha varit att 1) Spela en svag match mot Chicago White Sox, 2) Supa sig full med en motståndarspelare, 3) Åka hem och slåss lite med frugan, 4) Bli tagen av polisen 06.00 på morgonen – åtta timmar innan nästa match och med tre gånger den lagliga alkoholhalten för bilkörande i kroppen.

AP rapporterar att hustrun Rosangel Cabrera var den som ringde polisen, men någon anmälan kommer historien inte att rendera i.
– Vi fastslog att båda bidrog till slagsmålet. Det var lindrigt. Båda hade en del märken i ansiktet. Det gick inte att avgöra vem som initierade händelsen, säger polischefen Richard Patterson.
Den där hunden som Cabrera först skyllde på var alltså bara en stor fet lögn. Och oavsett om slagsmålet var lindrigt eller inte så är ju tajmingen fruktansvärd. Cabrera kommer bli tvungen att göra en riktigt bra match imorgon för att inte, eh, tappa ansiktet…
***
Bråkstake 2: Braylon Edwards, wide receiver-stjärna i Cleveland Browns får nu rubriker för att ha slagit ned en kompis till – LeBron James!
Edwards tyckte att förlängningsförlusten mot Cincinnati Bengals – och hans nolla i receptions-kolumnen – var värd att fira, så han gick på nattklubb. Runt 2.30 natten mot måndag hamnade han i tjafs utanför klubben, vilket uppges ha slutat med att han sopade till en 28-årig marknadsförare vid namn Edward Givens.
Denne Givens råkar dessutom alltså vara polare med basketgiganten LeBron James, en man som, well, gjort lite mer för Cleveland-idrotten än vad Braylon Edwards har gjort. Vid sju på morgonen ringde Givens upp James för att berätta vad som hänt. Och NBA-stjärnan gillar inte det han fick höra.
– Jag har aldrig stött på Braylon förut, men det verkar som att det finns lite avundsjuka från Braylon mot mig och mina vänner. Jag har ingen aning om varför. Jag har aldrig sagt något till Braylon alls. Men att han gjorde så där är väldigt barnsligt. Min kompis väger 60 kilo. Seriöst. Det är som att slå ett av mina barn. Det är helt orimligt, säger LeBron James enligt AP.
Och vem vet, LeBron kanske är nåt på spåret med hela avundsjuka-grejen. Edwards har nämligen gnällt offentligt på stjärnan förut.
James är något av en gud i Cleveland, men är samtidigt ökänd för att inte stötta stadens andra idrottslag. Han hejar på NY Yankees i baseboll och Dallas Cowboys i amerikansk fotboll. När Cleveland Browns ifjol mötte just Dallas, så dök LeBron upp i en Cowboys-keps och hängde med bortalagets spelare.
– LeBron är ingen Cleveland-kille. Han råkar bara spela för Cavaliers, och vem vet om han ens gillar Cavaliers? Han gillar inte Indians. Han gillar inte Browns, sa Braylon Edwards då.
/Petter
  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB