Startsida / Inlägg

Fredagspanelen

av Petter Westin

Välkomna till fredagspanelen.
Här kommer vi varje vecka att resonera och fundera över fyra aktuella frågor. Och vi vill väldigt gärna att ni resonerar och funderar med oss. Kommentarsfältet är öppet.
Nu kör vi.

1. Vad lärde vi oss av Jonas Jerebkos första två träningsmatcher med Detroit Pistons?

Petter: Vi lärde oss att Jonas Jerebko inte backar för någon, inte för rookies och inte för NBA-proffs med tio års erfarenhet. Men på något vis hade man ju det på känn redan. Vidare inbillar jag mig att Detroit Pistons head coach John Kuester rankar Jonas ungefär lika högt som rookie-kollegan DaJuan Summers (deras speltid är väldigt lika efter två matcher), medan Austin Daye förmodligen är den av förstaårsspelarna som är klart närmast att slå sig in och få speltid redan från säsongsstarten.

Stefan: Att Jerebko är en tuff fan. Men framför allt: att jag har gjort helt rätt som bokat en resa till Detroit för att se ”JJ” (jag hittade på det smeknamnet precis nu, ska ni veta) live. Det kommer att bli så jäkla grymt.

Wikdahl: Vi lärde oss framför allt att han är där och att han inte tänker be om ursäkt för det. Jerebko kommer aldrig att bli Kevin Garnett men om han jobbar hårt (vilket han kommer att göra) och spelar efter sina förutsättningar (vilket han kommer att göra) så har han en bra NBA-karriär framför sig. Jag vet att ni fattar hur stort det är.

 

2. En vecka in i NHL-säsongen, vem/vad är det största utropstecknet?

Petter: Marian Gaborik! Jag valde den skadebenägne slovaken i sjätte rundan i vår fantasy-draft, och fick höra neggo-analyser och hån från diverse motståndare (Wikdahl, looking at you). Men efter fyra matcher, fyra mål och två assist är det jag och Marian som skrattar. Vänta och se hur han fortsätter spela stor hockey hela säsongen – det blir det verkliga utropstecknet.

Stefan: Det fanns väl tidiga indikationer på att Tampa Bay tänkte satsa rätt hårt på Victor Hedman redan den här säsongen. Men så här hårt!? Nä, det hade nog ingen trott. Hedman har snittat 25,53 i speltid under de tre första matcherna. Han spelar i powerplay. Han har redan tre assist. Han har hyllats av Vinny Lecavalier. Han kommer vinna Calder Trophy.

Wikdahl: Jag vill inte säga att det är oväntat, med tanke på kapaciteten i den kedjan, men nog fan värmer det att gå in på nhl.com och se Nicklas Bäckströms nuna i topp på tre statistiska kategorier: Poäng, assist och plus/minus. 

 

3. Vilket lag skräller i helgens NFL-omgång?

Petter: Skräll och skräll, men tre underdogs som jag tror har hyggliga chanser att vinna sina matcher är Atlanta Falcons, Miami Dolphins och Tennessee Titans.

Stefan: Colts har ju varit ruggigt starka under säsongsinledning och får väl räknas som favorit mot Tennessee. Jag tror dock att Titans vaknar till liv nu och raderar den där nollan i segerkolumnen.

Wikdahl: Kan eleven bli läraren? Varför inte? Om jag förstått saken rätt så utexamineras typ 10 000 lärare per år bara i Sverige. Så det går ju uppenbarligen. Josh McDaniels spenderade åtta säsonger i New England med Bill Belichick som mentor. Han, om någon, borde ha verktygen att knäcka Patriots. I alla fall de intellektuella verktygen. Dessutom är McDaniels Broncos 4–0 i det här läget. Alltså: Broncos slår Patriots.

 

4. Vilka lag går vidare från ALDS och NLDS?

Petter: Phillies, Dodgers, Angels och…ja, Yankees.

Stefan: Yankees tar ju Twins, men först efter fem matcher. Det blir en avgörande match även mellan Red Sox och Anaheim, som Angels tar hem. Dodgers och Rockies tar det dock redan i fyra matcher.

Wikdahl: Enklast: Yankees över Twins. Roligast: Red Sox över Angels (så vi får den sköna Yankees-Red Sox-duellen. Mest dramatiska: Phillies över Rockies i fem. Skrälligast: Dodgers över Cardinals. (Jo, jag vet att Dodgeras redan leder med 2–0, men Cards var ju favorit på förhand.)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB