Startsida / Inlägg

Ice Cole, baby

av Petter Westin

Vi vet att sviter är till för att brytas.
Men det var väl inte så här det skulle gå till?
Det var väl inte Philadelphia Phillies Cole Hamels, lagets kanske bästa spelare, lagets kanske viktigaste spelare, som skulle döda sviten?

När pitchern Hamels ställde sig på kullen i går måste han ha känt sig väldigt trygg. Fjolårets meste MVP, mest värdefull i både NLCS och World Series kan ju det här. Han äger det här. Citizens Bank Park i Philadelphia är hans hem.
Fem innings senare hade Hamels släppt fyra runs och sju hits och regerande mästaren Phillies förlorade match två mot Colorado i NLDS med 5–4 – serien kvitterad till 1–1. Phillies hade dessförinnan åtta raka segrar på hemmaplan i slutspelet.

Så tar vi fram motorsågen och tar en närmare titt på en baseballspelare har i huvudet egentligen?
Nej, absolut inte.
Cole Hamels har en av säsongens nästa ursäkter för sin underkända insats. Direkt efter han blev utbytt rusade Hamels mot utgången – och åkte raka vägen till sjukhuset. Hans fru, Heidi, skulle nämligen föda parets första barn.
– Det kan ha stört honom, ja, sa Phillies manager Charlie Manuel. Han var orolig för sin fru och sitt barn. Det är en spännande tid, någonting du ser fram emot. Han funderade säkert på det.

Men kan faktiskt finnas en annan, eller en till, anledning till varför Cole Hamels inte var den där superhjälten han var i slutspelet i fjol när Phillies gick hela vägen. Hamels och jag har nämligen en sak gemensamt: Vi fungerar inte så bra på dagtid.
Matchen mot Rockies i går, precis som match 1, började 14.37 amerikansk tid. Varför? Tja, det handlar förstås, som så mycket annat i idrott, om tv-bloag och tittarsiffror.
– Vi är regerande mästare och jag tycker det är lite konstigt att vi får ett par matcher som börjar klockan två. Jag tycker inte det är rättvist. Definitivt inte mot fansen, för allt handlar om hemmaplansfördel, sa en irriterad Hamels inför gårdagens match.
Tittar man på statistiken är det lätt att förstå Hamels reaktion. Hamels är 0–6, 5,44 ERA, när han startat dagmatcher i år. Kvällsmatcher? 10-5 med en ERA på 3,95.
Och hur ska det bli nu, med en nyfödd, när han inte får sova ordentligt på nätterna?

För övrigt så blev Cole Hamels fru Heidi, som förut hette Strobel i efternamn, femma i amerikanska Survivor (motsvarigheten till Robinson) 2003 och vek sedan ut sig i Playboy.

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB