Startsida / Inlägg

NFL: Omgångens alla matcher

av Petter Westin

Week 6 – låt oss veta vad ni tror, tycker och tänker.

Cincinnati Bengals (4–1) vs Houston Texans (2–3), söndag 19.00.
Cedric Benson, 26, leder NFL i rushing yards och är en av de stora anledningarna till Bengals succéstart. Men faktum är att han var nära att hamna i Houston inför årets säsong.
– Jag träffade Texans och de snackade om att göra klart affären. Men i sista stund backade de ur, säger Benson enligt Houston Chronicle.
Bengals erbjöd mer pengar och fick behålla sin running back. Texans bestämde sig för att man litade tillräckligt på succérookien Steve Slaton – men han har ju inte direkt rosat marknaden i sin andra NFL-säsong. Med Slatons snitt på 3,2 yards per carry så ångrar sig säkert Texans om de blir överkörda av Benson idag…

Green Bay Packers (2–2) vs Detroit Lions (1–4), söndag 19.00.
Packers kommer från sin bye week och det finns väl få saker som kan bygga upp självförtroendet och farten såsom en hemmamatch mot tunna, dåliga Lions. Detroit har dessutom stora frågetecken för WR-giganten Calvin Johnson och rookie-quarterbacken Matthew Stafford, båda knäskadade.

Minnesota Vikings (5–0) vs Baltimore Ravens (3–2), söndag 19.00.
Pat Williams är less. Vikings monster på den defensiva linjen är trött på frågorna om hans förre lagkamrat, centern Matt Birk som numera återfinns i Baltimore. Och inte heller köper han hajpen om att Ravens skulle vara ett extra svårspelat lag.
– Jag är trött på folk som säger att det kommer bli en fysisk match, säger Williams till Pioneer Press.
– Vårt lag är fysiskt. Vi är det fysiska laget här.

New Orleans Saints (4–0) vs New York Giants (5–0), Viasat Sport 19.00.
Jag sa det ju i Spåkulan: Saints vinner en poängrik match, där tidiga DPOY-kandidaten Darren Sharper säkrar segern med en interception på Eli Manning sent i fjärde quartern.

Pittsburgh Steelers (3–2) vs Cleveland Browns (1–4), söndag 19.00.
2009 är hittills ytterligare en grym NFL-säsong, men det är en sak som stör mig litegrann: Att det finns så många usla lag. Lions, Rams, Bucs, Chiefs, Raiders… och så Browns då. Det blir så många tråkiga, avslagna matcher. Förra veckan lyckades Browns quarterback Derek Anderson med 2 av 17 passningar. Japp – 2 av 17. (Att man ändå vann matchen med 6–3 säger ju mest om ett annat av ligans bottenlag; Buffalo Bills.) Och nu möter stackars Anderson ett Steelers-försvar som får tillbaka playmakern Troy Polamalu från skada. Titta på egen risk.

Tampa Bay Buccaneers (0–5) vs Carolina Panthers (1–3), söndag 19.00.
Julius Peppers tystade kritikerna, åtminstone tillfälligt, när han hade två sacks och spelade en nyckelroll i Panthers första seger för säsongen, hemma mot Redskins förra helgen. Med tanke på att Peppers tjänar i snitt en miljon dollar per match så var det väl hög tid att han gav lite avkastning på Panthers investering. Mot divisionsrivalen Tampa Bay får han jaga oerfarne men kvicke quarterbacken Josh Johnson.

Washington Redskins (2–3) vs Kansas City Chiefs (0–5), söndag 19.00.
Redskins är en deprimerande sörja där spelarna ifrågasätter klubbledningen, coachen är halvvägs ut genom dörren och skador försvagar en redan skakig trupp. Om man på något sätt lyckas förlora hemma mot Chiefs så är Jim Zorn antagligen arbetslös på måndag.

Jacksonville Jaguars (2–3) vs St. Louis Rams (0–5), söndag 19.00.
Som sagt… Det blir många osexiga matchups i årets NFL. I den här matchen är jag mest spänd på att se vad Steven Jackson kan göra för mitt fantasylag. S-Jax ligger faktiskt fyra i NFL med sina 451 rushing yards, och han har även 92 receiving yards. Men han är ju så hopplöst ensam i Rams impotenta offense, och han har fortfarande ingen touchdown den här säsongen. Jag skulle behöva ett par idag, då jag möter Calle – vår league manager som styr fantasyligan med järnhand och bland annat lyckats smussla till sig Adrian Peterson via en mycket suspekt trade. Fult, Calle. Oerhört fult.

Seattle Seahawks (2–3) vs Arizona Cardinals (2–2), söndag 22.05.
Racet om NFC West ser ut att bli en spännande historia mellan de här två lagen och 49ers. Som alla vet är hemmasegrar vitala i divisionsspelet, och med en frisk (och vass) Matt Hasselbeck är pressen på Seattle.
– Vi har inte spelat vår bästa football, men jag känner verkligen att vi är ett hårt, fysiskt tufft lag. Det är inte nödvändigtvis någonting vi varit här förut. Men vi har den mentaliteten nu, säger Seahawks quarterback.

Oakland Raiders (1–4) vs Philadelphia Eagles (3–1), söndag 22.05.
Donovan McNabb
gjorde stora saker för mig i förra veckans fantasy-matchup, och jag räknar med att han levererar för andra veckan i rad mot svagt motstånd. Philadelphia är storfavoriter trots bortaplan, och att se hemmalagets quarterback JaMarcus Russell hantera Eagles många och aggressiva blitzpaket blir ju, eh…intressant.

New England Patriots (3–2) vs Tennessee Titans (0–5), Viasat Sport söndag 22.15.
Titans har stora problem i sin secondary. Kanske är det här matchen det lossnar på allvar för Tom Brady, Randy Moss och Patriots passningsanfall. För Titans del är ändå det mest intressanta om/när Vince Young får chansen som starter. Tillsvidare står coach Jeff Fisher fast vid Kerry Collins, som har sju interceptions på fem matcher och prickar rätt med blott 57,3% av sina passningar.
– Vi måste förbättra oss som ett lag. Det är det vi jobbar på. Kerry är inte anledningen till att vi är där vi är, säger Fisher.

New York Jets (3–2) vs Buffalo Bills (1–4), söndag 22.15.
Efter 3–0-starten har Jets två raka förluster. Kanske kan explosive Leon Washington tända laget – han har fortfarande inte haft något av sina patenterade stora spel den här säsongen. Och det börjar gnaga sig fast i skallen på honom.
– Jag blir riktigt hungrig. Jag drömmer om det. Ibland så, det är inte direkt frustration, men man är mer medveten om det. Man tänker ”jag får bollen oftare, men jag gör inga stora spel”, förklarar han för Daily News.
Idag har han chansen mot krislaget Bills, som förlorade en match med 3–6 (!) förra omgången och har en icke-produktiv superstjärna (Terrell Owens) som återigen omges av traderykten.

Atlanta Falcons (3–1) vs Chicago Bears (3–1), Viasat Sport söndag 02.20 (natten mot måndag).
Två av ligans mest spännande unga quarterbacks visar upp sig på NBC:s Sunday Night Football: Matt Ryan och Jay Cutler. Ryan är den samlade, mogne och precise passaren som gör få misstag på planen och har en imponerande speluppfattning. Cutler är den lite vildare talangen som gärna låter bollarna vina vilt omkring sig – ibland till motståndarna också. Jag tror på en poängrik och underhållande match, i ett möte som kan få stor betydelse för båda lagens slutspelsjakt.

San Diego Chargers (2–2) vs Denver Broncos (5–0), Viasat Sport måndag 02.30 (natten mot tisdag).
Shawne Merriman
snackade, twittrade och hajpade sig själv mycket inför säsongen – men när allt väl drog igång blev han ganska osynlig. Inför Monday Night lovar Chargers stjärnförsvarare bättring:
– Folk kommer se en skillnad på måndag, lovar han.
Det lär behövas mot Denvers skickliga o-line, som har gett upp åtta sacks den här säsongen och därmed är delad nia i ligan. Försvarsmässigt är man tvåa i ligan med 16 sacks, och lag som ligger högt i båda dessa kategorier har alltid goda chanser att lyckas.

/Petter.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB