Startsida / Inlägg

Cleveland rocks!

av Petter Westin

En tredjedel av USA-bloggen befinner sig i Nordamerika. Närmare bestämt i Ohio. Ännu närmare bestämt i Cleveland.
Nu blev det bara elva – tolv, om jag orkar skriva klart den här texten – vakna timmar i stan, men det räckte för att hinna med de två sevärdheter som erbjuds.

1) Rock n Roll Hall of Fame.
2) LeBron James.

Dessutom fanns det faktiskt tid över till att spana in exteriören av ett öde Cleveland Browns Stadium och stå utanför Indians arena och sjunga ”na na naa, Wild Thing!” (vilket borde stå med på alla sportfilmfantasters to-do-lista).

***

Bobcats var i stan i kväll och ställdes mot ett Cavs som kommit igång efter att ha inlett säsongen med två raka förluster.
King James – som hade en triple-double mot Minnesota häromdagen – inledde med en poängmässigt väääldigt såsig första halvlek (bara fyra poäng), där säsongsdebuterande Delonte West i stället snodde all uppmärksamhet.
Bobcats var med i matchen till halvtid. När LeBron sedan väl fick lite fart, sprang Cavs iväg och avslutningen blev odramatisk.

***

Lika bra att erkänna det direkt:  jag är löjligt svag för mycket av den pausunderhållning som brukar erbjudas på amerikanska arenor. Som ”Kiss Cam” och galna upptåg av lagets maskot (man kan tro att jag är sju, jag vet). 
Nu råkade det ju vara Halloween i kväll, men för mig var det julafton. Jag tar alla dagar i veckan två halvpackade Ernie & Bert-figurer som zoomas in och börjar grovhångla, före en fet Lebron-alley oop som får arenan att explodera.
Nä.
Men nästan.

***

Pressläktarna i NBA-arenorna kommer ofta med tv-apparater, där kanalen med kvällens match står förinställd. Så även i Quicken Loans Arena. Efter första quartern var det dock få tv-apparater som fortfarande visade basket.
I stället visades bilder från Philadelphia och en viss basebollmatch. Man kan ju tycka att  lokalreportrarna här borde passa på att se LeBron James nu när de har chansen. Det kan faktiskt mycket väl vara sista säsongen som han finns i Cleveland on a daily basis.
Men tidningsläsarna i Ohio hade tur.
Eftersom Phillies–Yankees sköts upp på grund av regn slipper de läsa om homeruns i morgondagens baskettexter.

***

Kvällens roligaste inslag på jumbotronen?
1. När Cavaliers maskot (nu är vi där igen…) lekte charader med publiken. Vem är personen i Cleveland Browns-tröja som fumlar bort bollen?
Rätt alternativ: Braylon Edwards, den före detta Browns-stjärnan som nyligen byttes bort till New York Jets.
2. När publiken uppmanades att bua i samband med ett Bobcast-frikast, visades helt enkelt Pittsburgh Steelers klubbmärke.

***

I morgon bär det av västerut för USA-bloggen. Då väntar söndagens mest uppskrivna och omtalade drabbning i NFL. En supermatch, kanske den hetaste under hela säsongen.
Jag talar naturligtvis om Detroit Lions-St. Louis Rams.
Räkna med rapport under söndagkvällen.

/Stefan.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB