Startsida / Inlägg

Gameday Detroit

av Petter Westin

Hade USA-bloggen haft möjlighet, så hade vi naturligtvis styrt den turkosa Dodgen hela vägen till Wisconsin, hängt med cheeseheads och snackat om Brett Favre.
Nu blev det Motor City i stället och jag tänker inte klaga.
Lions–Rams var kanske inte the clash of the titans, men varje dag med en NFL-match på schemat är en bra dag.

***

Med halvtimmen kvar till Detroit, slocknade plötsligt min GPS. Det måste ju vara själva definitionen av dålig timing; om det är någonstans jag inte vill åka vilse så är det downtown Detroit.

***

Det är ingen nyhet att times are tough i Detroit. Så illa att Lions försöker casha in på journalisterna som bevakar matcherna.
200 kronor för internetuppkopplingen är ingen bra deal.

***

Av döma av förhandssnacket på en av Michigans radiostationer, hade de hårt prövade Lionsfansen äntligen en anledning till att se fram emot en fotbollsmatch.
Analyserna gick i stil med ”även om det är två monumentalt usla lag som möts, så måste ju ett av dem vinna” och ”om bara Lions är lite mindre dåliga än vanligt, så bör de kunna slå Rams”.
Men icke.
Som Lions spelar nu, skulle de få stryk av Telge Truckers.
De första buropen från ett bara halvfullt Ford Field kom i slutet av första halvlek, då comebackande quarterbacken Matthew Staffords helt galna passning inte var långt ifrån att hamna i Lake Michigan.

Stafford hade dock en bra drive, som han avslutade med att själv springa in för en touchdown. Det krävdes dock att halva arenan ställde sig upp och skrek ”ruuun!” för att förstavalet i draften i våras skulle få fart på fötterna.
Så länge det stod 10–10 var det också riktigt bra tryck i domen. Men så sprang Steven Jackson in Rams första running touchdown för säsongen och buropen gjorde comeback.

***

Coolaste namnet i Rams måste ju vara Richie Incognito. Dessutom: C.J. Ah You.

***

När Stafford lämnade planen blev han ordentligt hånad av hemmafansen. Det fick lagkamraten Dominic Railoa – oklart hur släktbanden med Mino ser ut – att go all Al Pacino i omklädningsrummet efter matchen.
Raiola höll ett smått klassiskt tal inför pressuppbådet och talade om att ”stå upp för sin quarterback och lagkamrat”, att ”Stafford kommer bli en fantastisk spelare” och att han inte tänker låta ”okunniga människor jaga en blivande storstjärna ur stan efter bara ett år”.

***

Nu stannar USA-bloggen i Detroitområdet några dagar. Det kan bli så att det blir en del sport, ja.

/Stefan. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB