Startsida / Inlägg

Manning vs Brady och 13 andra matcher

av Petter Westin

Här är helgens NFL-matcher:

Indianapolis Colts (8–0) vs New England Patriots (6–2), Viasat Sport söndag 02.20 (natten mot måndag).
De är världens två bästa quarterbacks idag – kanske de bästa någonsin. Peyton Manning och Tom Brady är superstjärnorna vars rivalitet är en av idrottsvärldens mest kittlande och en av de bästa symbolerna för NFL. Båda har vunnit mästerskap och MVP-titlar, men Brady har försprånget med 7–3 totalt i matcherna mot Manning. Ikväll möts de igen, och det finns bara en sak man kan säga med säkerhet: Det här är en match du inte vill missa.

Pittsburgh Steelers (6–2) vs Cincinnati Bengals (6–2), Viasat Sport söndag 19.00.
Stor, stor match. Segraren kan mycket väl ta hem hela AFC North-divisionen. På hemmaplan är Steelers förstås klara favoriter, men man ska inte räkna ut Bengals. Förutom en intelligent quarterback (Carson Palmer) och en running back (Cedric Benson) som springer som besatt, så har man ett defense som är ute efter att tysta tvivlarna.
– Hela vår grej är att vinna respekt, säger lagets safety Chris Crocker.

Green Bay Packers (4–4) vs Dallas Cowboys (6–2), Viasat Sport söndag 22.15.
Njut nu, Cowboys-fans, för om ett par veckor vänder vi blad till december – och då kan vi väl räkna med att Tony Romo börjar rasa ihop precis som vanligt?

Tennessee Titans (2–6) vs Buffalo Bills (3–5), söndag 19.00.
Titans har vunnit två raka matcher sedan Vince Young tog över som quarterback. Mest ska han förstås tacka Chris Johnson som sprang för 228 yards mot Jacksonville och 135 yards mot San Francisco. Johnson snittar sanslösa 7,7 yards per carry och det känns som ett brott att hans fantastiska säsong slösas bort i flopplaget Titans.

St. Louis Rams (1–7) vs New Orleans Saints (8–0), söndag 19.00.
På tal om bortslösade säsonger… Det känns som att Steven Jackson skulle kunna springa för 250 yards och att Rams ändå inte skulle ha en chans att vinna den här matchen.

Miami Dolphins (3–5) vs Tampa Bay Buccaneers (1–7), söndag 19.00.
Storkäftade Joey Porter kan ha snackat sig ur laget. Förra veckan uttryckte han sitt hat för New England Patriots och kallade dem fuskare. Tom Brady bekräftade att det blev tändvätska för Pats, som besegrade divisionsrivalen Dolphins med 27–17. Porter gjorde noll tacklingar i matchen, och mot Tampa Bay idag har Miami-coachen Tony Sparano bestämt sig för att vila sin stjärnförsvarare. Givetvis kan det också ha att göra med Porters skadeproblem, men ha i åtanke att han tränade för fullt i fredags.

Minnesota Vikings (7–1) vs Detroit Lions (1–7), söndag 19.00.
Adrian Petersons säsongsbästa i rushing yards är 180 mot Cleveland Browns i vecka 1. Jag håller det inte för osannolikt att han toppar den siffran idag.

New York Jets (4–4) vs Jacksonville Jaguars (4–4), söndag 19.00.
Två lag som fortfarande när en slutspelsdröm, vilket torde bädda för en intensiv och tuff match. Jets har ett bra defense och borde kännas som en solklar segrare, men min tillit till rookie-quarterbacken Mark Sanchez är låg.

Washington Redskins (2–6) vs Denver Broncos (6–2), söndag 19.00.
Redskins möter Broncos vid bästa möjliga tillfället. Efter två raka förluster börjar lite osäkerhet smyga sig in i Denver, som de två senaste veckorna blivit varse Kyle Ortons begränsningar som quarterback.

Carolina Panthers (3–5) vs Atlanta Falcons (5–3), söndag 19.00.
Falcons tre förluster är ingen skam eftersom de kommit på bortaplan mot topplagen Patriots, Saints och Cowboys. Dessutom var man sin vana trogen med i varje match. Men om Falcons på riktigt vill vara ett slutspelslag så är nog Carolina borta en match man bör vinna.

Oakland Raiders (2–6) vs Kansas City Chiefs (1–7), söndag 22.05.
Titta på egen risk.

Arizona Cardinals (5–3) vs Seattle Seahawks (3–5), söndag 22.15.
Nate Burleson har garanterat en seger. På något sätt känns det ändå inte särskilt förtroendeingivande eftersom det handlar om Seattle Seahawks. På andra sidan står Kurt Warner, den 38-årige quarterbacken som hade fem interceptions mot Carolina den 1 november och fem touchdowns mot Chicago veckan efter det.

San Diego Chargers (5–3) vs Philadelphia Eagles (5–3), söndag 22.15.
När Eagles vinner så vinner man stort – segermarginalen är i snitt 20 poäng i säsongens fem segrar. Men när matcherna blir jämna, då händer något med Eagles. Och det är inte positivt. Laget har förlorat åtta av sina tio senaste matcher som avgjorts med sju poäng eller mindre.
– Jag ser ingen nervositet i fjärde quartern. Men kanske försöker vi för mycket, säger coach Andy Reid.
Bortamatchen mot San Diego Chargers är tuff – förutom Philip Rivers lysande passningsspel så börjar Chargers också få igång sitt försvar. Shawne Merriman såg ut att vara på väg mot en floppsäsong men har nu fyra sacks i sina två senaste matcher.

Cleveland Browns (1–7) vs Baltimore Ravens (4–4), måndag 02.30 (natten mot tisdag).
Man trodde ju att NFL:s schemaläggare skulle ha lärt sig av förra säsongens fiasko. Men ändock, här är de igen – Cleveland Browns på Monday Night Football. Gäsp.

/Petter.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB