Startsida / Inlägg

NFL: Favres återkomst och tolv andra matcher

av Petter Westin

I skuggan av World Series och nyligen uppstartade NBA spelas det fortfarande stora, viktiga matcher i NFL. Helgen erbjuder bland annat säsongens kanske mest kittlande matchup – det tidigare otänkbara mötet som nu blir verklighet på Lambeau Field. Här är omgångens alla matcher:

Buffalo Bills (3–4) vs Houston Texans (4–3), söndag 19.00.
Det känns som att Bills säsong varit en enda lång besvikelse, men nu har man ändå lyckats baxa sig till ett extremt hanterbart 3–4-record. Ryan Fitzpatrick tog över som quarterback när Trent Edwards åkte på en hjärnskakning. Räkna med att Fitzpatrick behåller det jobbet även när Edwards blir friskförklarad.

Chicago Bears (3–3) vs Cleveland Browns (1–6), söndag 19.00.
Efter 35-poängsförnedringen i Cincinnati förra helgen får Bears här en chans att komma tillbaka mot en av ligans allra värsta slagpåsar.

Dallas Cowboys (4–2) vs Seattle Seahawks (2–4), söndag 19.00.
Först sa dom att Miles Austin var ett one hit wonder. Sen sa dom att han var ett two hit wonder. Idag kan Dallas nya #1 WR tysta skeptikerna med ännu en toppmatch. 250 yards mot Kansas City, 171 mot Atlanta, ska vi tippa på sisådär 120 mot Seahawks?

Detroit Lions (1–5) vs St. Louis Rams (0–7), söndag 19.00.
Äntligen! Jag utgår från att min fantasy-lirare Steven Jackson får sin första touchdown för säsongen idag. Och bisarrt nog kommer bloggkollegan Stefan Persson vara på plats för att se det här mötet.

Indianapolis Colts (6–0) vs San Francisco 49ers (3–3), söndag 19.00.
Nu inleds Alex Smith-eran i San Francisco…igen. Coach Mike Singletary har utsett det forna förstavalet i draften till startande quarterback, och förklarat att ”det är ingen veckans smak-grej”.

New York Jets (4–3) vs Miami Dolphins 2–4), Viasat Sport söndag 19.00.
Redan en re-match på den Monday Night Football-rysare som Dolphins vann för tre veckor sedan, alltså.

Philadelphia Eagles (4–2) vs New York Giants (5–2), söndag 19.00.
Som en extra krydda till det pågående World Series-mötet mellan Phillies och Yankees drabbar Philadelphia och New York samman i NFL idag. Kom ihåg, de här två sportstäderna gillar inte varandra. Alls. Här är förresten en bild Wikdahl fångade på tailgate utanför Giants Stadium i somras:

bild.jpg

Baltimore Ravens (3–3) vs Denver Broncos (6–0), söndag 19.00.
För tredje veckan i rad tippar jag att Broncos segersvit tar slut och för tredje veckan i rad lär jag väl få fel.

Tennessee Titans (0–6) vs Jacksonville Jaguars (3–3), söndag 22.05.
Titans säsong är redan bortom räddning och nu gör man det enda rätta; vänder sig till Vince Young för att se vad 26-åringen kan uträtta som startande quarterback.

San Diego Chargers (3–3) vs Oakland Raiders (2–5), söndag 22.05.
Chargers har ingen övertygande säsong på gång, men har vunnit tolv raka mot Raiders och kan få en skön självförtroendebyggare i form av en utklassningsseger här.

Arizona Cardinals (4–2) vs Carolina Panthers (2–4), söndag 22.15.
Cardinals har mycket positiva minnesbilder associerade till Panthers och quarterbacken Jake Delhomme. Senast man möttes var i slutspelet förra säsongen, då Cards fullständigt pulveriserade Delhomme och tvingade honom till fem interceptions. Delhomme har gjort ytterst lite för att tysta sina tvivlare sedan den floppmatchen.

Green Bay Packers (4–2) vs Minnesota Vikings (6–1), Viasat Sport söndag 22.15.
En otroligt kittlande, spännande och känsloladdad matchup. Det osannolika blir verklighet idag: Brett Favre på Lambeau Field – i motståndartröjan. Att motståndaren dessutom är Green Bays ärkerival Minnesota Vikings gör ju inte saken sämre. Det här är en av det amerikanska sportårets största händelser, och det ska bli intressant att se hur Favre hanterar publiktrycket i det som en gång var hans borg. Jag vet i alla fall vart mina sympatier ligger, men det är ett annat inlägg…

New Orleans Saints (6–0) vs Atlanta Falcons (4–2), Viasat Sport måndag 02.30 (natten mot tisdag).
Förra året var jag på plats för den här matchen i samma arena. Då vann Saints sedan Falcons coacher inte riktigt vågat lita på sin rookie-quarterback Matt Ryan. Imorgon känns det som Falcons inte har något val; då måste man ge Ryan bollen och be till högre makter om stordåd – för annars har Atlanta ingen chans att hänga med New Orleans makalösa offense.

/Petter.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB