Startsida / Inlägg

NFL-kollen

av Petter Westin

Kollega Persson var på plats i mäktiga Lucas Oil Stadium. Hemma i den inte fullt lika upphetsande tv-soffan satt Westin, och såg det här:

Chicago Bears–Arizona Cardinals 21–41
THEY ARE WHO WE THOUGHT THEY WERE!, dundrade Arizonas dåvarande head coach Dennis Green på en numera klassisk presskonferens för tre år sedan. Då hade Cardinals på ett osannolikt sätt bränt en ledning mot Chicago Bears. Den här gången, guidade av coach Ken Whisenhunt, gjorde Cards inga ödesdigra misstag utan lyckades behålla sin stora ledning hela vägen in i mål. Och frågan, efter en 1–2-start som blivit till ett 5–3-facit inklusive 4–0 på bortplan, är väl; Who are the Arizona Cardinals?

Atlanta Falcons–Washington Redskins 31–17
Quarterbacken Matt Ryan visar tydliga tecken på en sophomore slump. Då är det tur för Atlanta att Michael Turner börjar likna den spelare som sprang för 1699 yards förra säsongen. Turner ”The Burner” mosade Redskins med 166 yards, två touchdowns och åtskilliga brutna tacklingar.

Cincinnati Bengals–Baltimore Ravens 17–7
11 oktober 2009: Cedric Benson spräcker Baltimore Ravens svit på 39 matcher utan att tillåta en motståndare att springa för 100 yards. 8 november 2009: Cedric Benson blir den första spelaren sedan 1997 (Jerome ”The Bus” Bettis, Pittsburgh Steelers) att springa för över 100 yards två gånger samma säsong mot Ravens. Cincinnati (6–2, 4–0 i AFC North) har nu ett gyllene läge att gå till slutspel för blott andra gången de senaste 19 åren.

New England–Miami Dolphins 27–17
Randy Moss verkar vara en hygglig kille. Först avgjorde han matchen med sina 147 receiving yards, men efteråt hade han några uppmuntrande ord till Miamis cornerback Vontae Davis som hade en tuff dag i försvaret mot Moss: ”Jag är snart på väg ut ur den här ligan. Och du är på väg in. Du kommer bli en bra spelare. Bara fortsätt jobba.”

Tampa Bay Buccaneers–Green Bay Packers 38–28
Med ett 1–7-record är det inte mycket att fundera på för Tampa Bay – lika bra att välkomna framtiden redan nu och låta rookie-quarterbacken Josh Freeman spela och lära sig den hårda vägen. Och nog kan han spela – 14 av 31 passningar för 205 yards, tre touchdowns och bara en interception när Bucs skrällde mot Packers och tog säsongens första seger.

Jacksonville Jaguars–Kansas City Chiefs 24–21
Välkommen tillbaka, David Garrard. Efter tre raka matcher utan att ha passat för en touchdown hittade han rätt med en 61-yardare till Mike Sims-Walker. Jacksonville är 4–4 och har slutspelschans, men laget har extremt svårt att locka publik till arenan och klubbens framtid i staden har ifrågasatts på sistone.

Seattle Seahawks–Detroit Lions 32–20
Vi har en rysare mellan mig och Persson i veckans fantasy-matchup. Mycket tack vare hans genidrag att plocka in Seahawks defense från waivers. Seattle tog ner Detroit-rookien Matthew Stafford på jorden med fem interceptions, varav en som Josh Wilson tog hela vägen för en touchdown med 22 sekunder kvar av matchen.

New Orleans Saints–Carolina Panthers 30–20
Tredje veckan i rad nu som New Orleans vunnit trots att motståndarna haft guldläge att spräcka Saints förlustnolla. Men visst, det är en styrka att vinna även de matcherna. Min gissning: Första förlusten kommer hemma mot New England 30 november.

New York Giants–San Diego Chargers 21–20
Historien är ju gammal nu, men vi kör den ändå: När Eli Manning gick in i NFL-draften 2004 gjorde han tidigt klart att han skulle vägra spela för San Diego Chargers, laget som hade förstavalet i draften. Chargers valde Manning ändå – men skickade honom till Giants i utbyte mot Philip Rivers (vald fyra i samma draft) och två extra draftval (användes till Nate Kaeding och Shawne Merriman). Giants vann för ett par år sedan en Super Bowl med Eli Manning, men i dag råder det inget tvivel om att Philip Rivers är den bättre quarterbacken. I dag gästade han Giants Stadium och tillfogade laget som en gång valde bort honom deras fjärde raka förlust.

San Francisco 49ers–Tennessee Titans 27–34
Vince Young är ingen stilren quarterback, men likafullt har han nu vunnit två raka matcher sedan han tog över jobbet som starter för krislaget Titans. Och hans facit över hela karriären är 20–11.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB