Startsida / Inlägg

Tjugotvå

av Petter Westin

Trodde att Jonas Jerebkos offensiv inte räckte till i NBA än?
Då trodde du fel.
Ge svensken kulan och han sätter den i rullning.
I natt gjorde Jerebko 22 poäng när Detroit Pistons förlorade mot Los Angeles Clippers.

Med Ben Gordon borta på grund av en fotskada så kunde man ju ana att Jerebko skulle få fler avslut. Eller få och få… I ett lag utan playmakers så måste man ta avsluten. Ingen i Detroit Pistons kommer att bjuda dig på något.
JJ rörde sig, cuttade, postade upp, ropade på boll – och de få gånger han fick bollen så avslutade han. Med all rätt.
I halvtid hade svensken gjort tio poäng (tangerat personbästa i NBA redan där) på fyra av sex avslut, inkluderat två av två trepoängare, samt tagit fyra returer. Det var, med vårt Titta Vi Har En Svensk i Världens Bästa Basketliga-mått mätt en explosion.
Bland annat hade han en sekvens där han först satte en svepande hook för att i anfallet efter skottfinta och gå på en svår drive och två nya poäng.

Ett domarmisstag i början av andra halvlek gjorde att Jerebko obegripligt fick sin fjärde foul och Pistons coach John Kuester tvingades bänka honom i tredje quartern. Men det är det som hände sen som är en travesti på rättvisan:
I pausen mellan tredje och fjärde valde mitt League Pass att bryta ihop. Jag hoppas att jag var ensam om att ha det problemet, men antar att det gällde alla.

Missade jag/vi något?
Skoja inte…

Jerebko fortsatte explodera och när jag fick tillbaka bilden så hade killen från Kinna gjort 22 poäng. Tjugotvå. Det är så sensationellt att jag ska testa skriva det i en större fontstorlek:

22 poäng. Tjugotvå.

Jonas Jerebko gjorde sina 22 poäng på 34 minuter, 8 av 11 skott, 4 av 4 trepoängare. Dessutom tog han fem returer innan han blev utfoulad i slutet av fjärde quartern.
Jonas var förstås lagbäst med sina 22 poäng. Rodney Stuckey gjorde 21 och rookiepolaren Austin Daye gjorde 13.

Vi ska inte tro att det här betyder att supersvensken kommer att ligga på den här nivån resten av säsongen, för så är det inte. Men vi ska absolut ta det som en intäkt på att JJ kan vara en faktor framåt också – när han får, vill och vågar.
Nu hoppas jag att coach Kuester släpper honom fri lite oftare.
Att Pistons ändå förlorade mot Clippers med 96–104 tillskriver vi alla andra just i dag. Det vi kan konstatera är att Detroit inte har ett bra lag och att den här säsongen blir väldigt, väldigt jobbig.

Avslutningsvis: Du ser bilden här nedanför. Jag älskar den här duon. Bilden är från nattens match och fångades av USA-bloggens egen Petter Westin.

/Wikdahl

Bild: NBA.COM
  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB