Startsida / Inlägg

Vi maratonbloggar på Thanksgiving!

av Petter Westin

Hur många firar Thanksgiving i Sverige? Not nearly enough, blir USA-bloggens svar (förstås). På torsdag kör vi vårt egna, speciella firande: en riktig maratonblogg från NFL:s tre Thanksgiving-matcher.

Alla matcherna kan ses i svensk tv – Viasat Sport eller Viasat Sport HD – eller via NFL:s egna internetsändningar.

USA-bloggen kommer bänka sig vid 17-tiden på torsdag, och sedan inte ge oss förrän framemot 06-tiden på fredag morgon när Eli Manning och kompani lämnar Invesco Field. Det bästa av allt? Laptopen kommer vara med hela tiden. Vi uppdaterar kontinuerligt med nyheter, anekdoter och alla möjliga löjliga tankar och kommentarer.

Vi blir ytterst glada om några av er vill hänga med, se matcherna med oss och gå lös i kommentarsfältet så vi får igång lite skönt NFL-snack!

Totalt har vi alltså tolv timmars bloggvansinne att se framemot. Här är matcherna som spelas på torsdag, med svenska starttider:

Detroit Lions–Green Bay Packers, 18.30.
Brett Favres efterträdare Aaron Rodgers har börjat få ordning på klockan i sitt huvud, samtidigt som hans offensiva linje lyckats skydda honom bättre. Därmed finns det alltså en chans att Packers quarterback kan klara säsongen utan att få fysiska och psykiska men för livet. Vid 6–4 har Green Bay till och med hopp om slutspel. För Lions lever hoppet om en avlägsen framtid, tack vare rookie-quarterbacken Matthew Stafford. Och för de hårt prövade Detroit-fansen kan det vara nog så viktigt.

Dallas Cowboys–Oakland Raiders, 22.15.
Cowboys (7–3) jagar slutspel medan Raiders (3–7) jagar nån sorts värdighet. Dallas 382 offensiva yards per match är femte bäst i NFL, men i de två senaste matcherna har man strugglat. Är quarterbacken Tony Romos ryggproblem seriösa, eller är han bara på väg in i sin årliga december/januari-svacka?

Denver Broncos–New York Giants, 02.20.
Här är kvällens höjdpunkt. Två 6–4-lag, båda med slutspelsambitioner. Bara ett problem: båda har pissdåliga trender. Efter en imponerande 6–0-start har hjulen på Broncos bandwagon fullständigt lossnat. Och Giants tappade 5–0 till 5–4, innan man slog Atlanta utan att imponera. Det lag som vinner här får en stor skjuts framåt i slutspelsjakten – men störst är pressen givetvis på hemmalaget Broncos.

/Petter Westin.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB