Startsida / Inlägg

K*ken, Allen, Wachoviahallen!

av Petter Westin

Jag har sett en NBA-match i Wachovia Center i Philadelphia.
Tyvärr var det inte den här.

Nu ska jag inte sitta här i natten och påstå att det var en alldeles superfantastiskutomjordlig insats av Allen Iverson i sin comeback i Philadelphia 76ers. För det var det inte. Den var okej.
Tändningen däremot, den var långt, långt mer än okej. Det är därför man hade velat vara där.

När Allen Iverson presenterades av speakern, sist av hemmalagets starters, så exploderade Wachovia Center. Iverson var inte sen att vinna några extra poäng, han tog en extrasväng ut till mittcirkeln och lade sig ned och kysste parketten.
Publiken älskade det.
Precis som de älskade första gången han rörde bollen. Den gången, matchens första anfall, slutade med en missad layup av A.I. men det blev till slut elva poäng och dessutom fem returer och sex assist på 38 minuter.

Han såg lite nervös ut till en början och det var tydligt att han har en bit till formen. Men han gjorde sitt bästa för att vara en lagkompis och få med andra i spelet och han tvingade inte fram egna avslut.
– Det kändes som att komma hem. Det var deja vu. En skön känsla. Men fansen gjorde det svårt för mig för de gjorde mig mer nervös än jag redan var, säger Iverson.
Under hela matchen kokade det i arenan varje gång Iverson rörde bollen och när han gjorde poäng firade publiken som om det var 1999. Det var, som man säger, elektriskt.
– A dream come true, sa supportern Renee Bronner till philly.com.

Matchen då?
Nä.
76ers torskade. Det var inte Iversons fel. Det var allas fel. Kanske framför allt hans motpart i Denver Nuggets, Chauncey Billups (som Iverson trejdades mot till Detroit i fjol).
Supergeneralen Billups gjorde 31 poäng och fyllde ut statistikpapperet med åtta returer och åtta assist. Då spelade det ingen roll att Carmelo Anthony, ligans mesta scorer, bara gjorde 14 poäng.
Nuggets vann med 93–83.
I Philly var A.I.2. bäst på banan. Andre Iguodala gjorde 31 poäng, inkluderat en vansinnigt fin reverse jam i smärre trafik men inte inkluderat ett skott från egen baslinje just efter att tiden var slut i andra quartern. 

Det här var Phillys tionde raka förlust.
– Jag har inte varit här länge nog för att kunna sätta fingret på vad som är fel. Men som killarna kämpade i kväll… Jag kan inte se hur de förlorade nio i rad. Jag kan inte förstå det, inte efter att ha spelat med det här laget i kväll. Men vi kommer att få ihop det, lita på mig, säger Iverson.

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB