Startsida / Inlägg

NFL: Can they do it?

av Petter Westin
Undrar om det var bra stämning i French Quarter igår natt? (Foto: AP)

Redan för flera veckor sedan förutspådde USA-bloggen att såväl New Orleans Saints som Indianapolis Colts skulle ha inkasserat sin första förlust vid det här laget. Men nu är båda lagen 11–0, så frågan är given: Can they do it? Kan de upprepa New Englands perfekta grundserie från 2007?

Saints kan. De kan definitivt. Grejen är att de imponerar på fler än ett sätt. De har gjort svaga matcher mot sämre motståndare, men lyckats vinna ändå. Och när de igår ställdes på den stora, stora scenen, i ett tufft test mot ett lag som varit där så många gånger förut – ja, då gick man ut och körde över New England Patriots, Tom Brady och Bill Belichick. Dessutom lär racet om förstaseed i NFC leva hela vägen in i mål, och då kommer Saints gå för fullt i sina kvarvarande matcher. En titt på dessa:

Washington borta: Ligans statistiskt sett bästa passningsförsvar, men Washington har bara vunnit tre matcher den här säsongen.

Atlanta borta: Falcons har problem, med skador och annat. Lagets secondary har en mardröms-matchup mot Drew Brees och hans många vapen.

Dallas hemma: På nåt sätt blir det svårt att tro på Dallas (läs: tro på Tony Romo) förrän man verkligen får se laget lyckas i ett slutspel. Ändå är det här New Orleans tuffaste match enligt min mening. Hemmaplansfördelen i Superdome blir viktig.

Tampa Bay hemma: Ska bara vara en seger.

Carolina borta: Vore det inte typiskt om Saints blev bortspelade från sitt perfekta facit i sista omgången av en divisionsrival som inte har nåt att spela för? Konstigare saker har hänt… Men jag måste ändå tro på New Orleans i den här matchen.

Så, Saints, 16–0? Om jag fick ett bra odds på det skulle jag definitivt spela idag.

Colts, däremot, är en annan historia. Det finns inget lag som skuggar Indianapolis lika hårt i AFC som Minnesota skuggar New Orleans i NFC. Det är redan känt att Colts tänker vila nyckelspelare som Peyton Manning och Reggie Wayne om laget säkrat förstaseed och hemmaplansfördel inför slutspelet. Annars ser schemat inte sååå blodigt ut, men superheta Tennessee med Vince Young kommer på besök redan på söndag (vilken match det blir förresten! En smärre skandal att Viasat Sport, som det ser ut i dagsläget, inte sänder den). Resterande matcher spelas mot Denver hemma, Jacksonville borta, NY Jets hemma och Buffalo borta.

Vad tror våra läsare? Får vi ett, två eller noll 16–0-lag i NFL i år?

/Petter Westin.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB