Startsida / Inlägg

Basketbrawl

av Petter Westin

Om man får bryta in lite, mitt i NFL-svepet, så är det ju faktiskt så att Jonas Jerebko och hans Detroit Pistons spelade match i natt.
Det gick inget vidare.
Den här gången heller.
Pistons förlorade hemma för andra kvällen i rad mot överkomligt motstånd. I fredags Indiana, i natt ett extremt skadedrabbat Portland.
Portland 97, Detroit 93.

Men vi börjar med svensken: Jonas Jerebko såg första minuterna från bänken men fick bra med speltid. 27 minuter för att vara exakt, vilket är tio fler än startern Chris Wilcox. JJ slutade på fem poäng och sex returer men kunde ha ha haft en större roll i protokollet. Jonas passade upp några riktigt fina lägen och man önskar ju att ha letade sitt eget skot lite oftare. Eller att han åtminstone får bollen när han postar upp Portlands Rudy Fernandez.
Å andra sidan spelar Jerebko ett lagspel och det är ju en lagsport, så man ska förstås inte klaga.

Matchen i sig blev ett drama. Pistons spelade old school-tufft försvar under en finfin comeback i andra halvlek (låg under med 14 i halvtid) men när Charlie Villanueva fulfoulade just Fernandez på en lay up så höll det på braka lös ordentligt i the Palace.
Portlands veteran Juwon Howard påpekade för Villanueva att han inte gillade foulen, Villanueva fick frispel och tryckte upp en hand i halsen på Howard. En halv sekund senare så var det en stående TV-puckshög på planen.
Jerebko deltog i dansen men höll sig kall och ingen spelare lämnade bänken.
Det var inte The Malice at the Palace, men ett bevis på att Detroit Pistons har en aggressivitet i laget i alla fall. Viktigt. Men det var Portland, som hade en taskig trend i matchen just då, som vann på det.
– I basket så finns det känslor som ibland svallar över men i det där läget så var det bara tändvätska för oss, sa Howard.

En airball av Rip Hamilton, turnover av Tayshaun Prince och missad trepoängare av Rodney Stuckey i slutet förseglade Pistons öde.
– Vi visade kampvilja i andra halvlek och det lovar gott. Om vi spelar så i en hel match så är vi svåra att slå, sa Charlie Villanueva.

Villanueva själv gjorde 17 poäng för Pistons. Rip gjorde 25 och Stuckey 20. I Portland hade Martell Webster en vansinnig första halvlek med 21 poäng och han slutade med 28. LaMarcus Aldridge gjorde 21 och Rudy Fernandez 19. 

/Wikdahl 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB