Startsida / Inlägg

Tjurrusningen i Chicago

av Petter Westin

Detroit Pistons är en lång väg från Bad Boys-tiden nu.
Pistons är en lång väg från Isiah Thomas ledarskap, Dennis Rodmans vilja, från John Salleys spindelarmar och Rick Mahorns flin.
Man är en lång väg från Bill Laimbeers armbågar och James Edwards mustasch.
Det var inte så länge sedan, men Pistons är en lång väg från när The Wallaces terroriserade NBA och Chauncey Billups fick smeknamnet Mr. Big Shot också.
Och gissa vad?
Detroit Pistons är vilse också.

I natt kom den trettonde raka förlusten, den här gången mot ärkerivalen Chicago Bulls. Eller Chicago Red Bulls kanske laget borde ha hetat i natt. Pistons var inte nära att matcha hemmalagets energinivå. Pistons var inte nära att matcha någonting.
Pistons 87, Bulls 120.
Det var smärtsamt att se.

I början av matchen varnade expertkommentatorn Stacy King (that’s right, den förre Bulls-spelaren) för att Pistons stolthet skulle förhindra ett fritt fall, att man förr eller senare hoppar upp ur gropen igen.
DetvettefanduStacy.
Pistons såg ledarlöst ut där ute. Virrigt i offensiven, okoncentrerat och utan energi i defensiven. Jag är ledsen att jag upprepar det här, men Pistons hade verkligen behövt generalen Chauncey Billups. Eller Isiah Thomas. Eller några av de där tuffa herrarna, de som symboliserade och personifierade blåställsstaden Detroit.
Bill Laimbeer hade inte låtit Chicago Bulls skjuta 57,1 procent. 

Jonas Jerebko var tillbaka som starter när Tayshaun Prince nu är skadad igen (knä). En sådan här natt är det naturligtvis svårt att ge någon Pistonsspelare godkänt, men JJ var bra. 
Jerebko gjorde 15 poäng och tog nio returer på sina 29 minuter. Bara Rip Hamilton gjorde fler poäng i Pistons med sina 17 och ingen tog fler returer. De flesta av Jerebkos poäng kom från hans hustle, men han hade också en fin drive på baslinjen. Tyvärr vill skottet från trepoängslinjen inte falla. Det är en pusselbit som svensken verkligen skulle behöva få trycka dit – för han får lägen. I natt var han noll av tre och han skjuter 25 procent för säsongen.

Nu är förstås frågan hur lång den här förlustraden ska bli. Man förlorade med 33 i natt, Jonas Jerebko har nummer 33 på ryggen, så ska vi gissa på… Äh, jag stannar på 13. Detroit möter ett skakat Washington Wizards i nästa match.
Coachen John Kuester, hur länge sitter han säkert? Jag gissar att det mullrar lite under bänken redan nu. Går förlustraden över 15 så tror jag inte general managern Joe Dumars tycker att han har något annat val än att sparka Kuester.

Det var ju förresten ett svenskmöte, typ, i natt. Jonas Jerebko på ena sidan och Jocke Noah på den andra. Noah var alldeles strålande och gjorde 16 poäng och tog elva returer för sitt Bulls.

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB