Startsida / Inlägg

Allt om kvällens tv-matcher

av Petter Westin

Dags för kväll två.
Jag hoppas den blir lika vansinnig som första kvällen.
Precis som i går så får ni lite information inför kvällens tv-matcher på ESPN America.
Men kom ihåg att man kan se alla matcher (gratis!) här.

Uppdaterad med de två nattmatcherna.

Regionsrankningen inom parentes.

(15) MORGAN STATE – (2) WEST VIRGINIA
EAST, Buffalo, New York, 17.15.
MORGAN STATE: 
Record: 27–9. Nationell rankning: 103. Håll ögonen på: Det är svårt att förbise guarden Reggie Holmes. Han är skolans all time meste scorer (2 047 poäng) och snittet den här säsongen är imponerande 21,8. Å andra sidan så är det på en svag procent – Holmes skjuter bara 39,3 procent från golvet. Men blir han het, då kan WV få problem.
WEST VIRGINIA: 
Record: 27–6.
Nationell rankning: 4. Håll ögonen på: Okej, egentligen är det kanske Da’Sean Butler man ska håll koll på. Men det är ingen idé att titta på honom om inte Devin Ebanks är i Buffalo för att vinna. Ebanks har haft en hel del problem både på och utanför banan, men topprankade West Virginia går inte längre än Ebanks leder laget. Ebanks är ojämn, men när nån har tryckt på ON-knappen så är han en energisk, aggressiv forward och för svår att hantera för de flesta motstånd.

(10) MISSOURI – (7) CLEMSON
EAST, Buffalo, New York, 19.35.
MISSOURI: 
Record: 22–10. Nationell rankning: 44. Håll ögonen på: Missouri är ett lag. Alltså verkligen ett lag. Stjärnor? Sånt sysslar man inte med. Alla är lika viktiga. Men nån måste göra flest poäng – och det är Kim English. English snittar 13,9 poäng per match, en av blott två spelare i laget som snittar tvåsiffrigt) och är den spelare man letar efter när man behöver poäng.   
CLEMSON: 
Record: 21–10. Nationell rankning: 34. Håll ögonen på: Trevor Booker kan, när han vill, vara ett monster under korgen. Men Clemsons insidestjärna har jobbat med sitt skott för att imponera på scouterna och testar lite för ofta skott utifrån. Men det är han som måste göra det för Clemson – och siffrorna (15,6 poäng och 8,4 returer per match) vittnar om att han kan göra det.

(12) UTAH STATE – (5) TEXAS A&M
SOUTH, Spokane, Washington, 21.45.
UTAH STATE: 
Record: 27–7. Nationell rankning: 30. Håll ögonen på: Jared Quayle har en vansinnig statistikrad för en pointguard i college. Håll i dig nu: 11,9 poäng 4,3 assist och 6,2 returer per match. Quayle gör allt och ganska mycket till. Det behövs i kväll.   
TEXAS A&M: 
Record: 23–9.
Nationell rankning: 13. Håll ögonen på: Som amatörboxare var han 13-1-1. Som basketspelare är Donald Sloan 18,2-2,3-3,7. Båda raderna är imponerande. Sloan, en seniorguard, är motorn i det här laget och har rutin och smartness att kontrollera tempot. Räkna med att Sloan kommer att försöka dra igång ett tämligen snabbt spel.

(10) GEORGIA TECH – (7) OKLAHOMA STATE
MIDWEST, Milwaukee, Wisconsin, 00.15.
GEORGIA TECH: 
Record: 22–12. Nationell rankning: 33. Håll ögonen på: Derrick Favors var USA:s hetaste high school-lirare 2009 (rankad etta, före John Wall). Georgia Tech vann dragkampen – men har inte fått den där superstjärnan man trodde på. Inte för att Favors varit direkt dålig, men när han exploderade under säsongens fem sista matcher (16,5 poäng, 9,6 returer) fick man se vad han egentligen kan göra. Favors har suverän storlek, är superexplosiv runt korgen, har känsliga händer och jobbar stenhårt på båda sidor av mittlinjen.
OKLAHOMA STATE: 
Record: 22–10. Nationell rankning: 32. Håll ögonen på: James Anderson valdes till Årets Spelare i Big 12 och måste vara i princip ostoppbar om Oklahoma State ska ha en chans här. 46 matcher i rad har karln gjort tvåsiffrigt. Han är en fruktad skytt och Oklahoma State kommer att sätta 18 miljoner screens per anfall för att få Anderson åtminstone halvöppen.

Derrick Favors:

(15) UC SANTA BARBARA – (2) OHIO STATE
MIDWEST, Milwaukeee, Wisconsin, 02.35.
UC SANTA BARBARA: 
Record: 20–9. Nationell rankning: 94. Håll ögonen på: Förutom att Orlando är ett coolt namn så är Orlando Johnson också en riktigt bra spelare. Johnson blev vald till Årets Spelare i Big West och hans 18 poäng och 5,5 returer per match är imponerande. Inte för att det spelar någon roll i kväll.
OHIO STATE: 
Record: 27–7. Nationell rankning: 22. Håll ögonen på: Det finns de som anser att Evan Turner är en större talang än självaste John Wall. Turner, guard, snittade 19,5 poäng, 9,4 returer (!) och 5,8 assist per match. Han har fantastiska skills offensivt och defensivt och jämförs med Portlands Brandon Roy. Hög basket-IQ, hårt jobb, bra blick för spelet… Killen har i princip allt. Missa honom inte. I sommar lär han gå topp tre i draften.

Evan Turner:

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB