Startsida / Inlägg

311

av Petter Westin

…det är dagens siffra. Så många matcher missade Portland Trail Blazers-spelare på grund av skada under grundserien, fördelat på 13 olika spelare. Bara Golden State Warriors har ett värre facit i NBA den här säsongen.
Och nu kommer nästa smäll: stjärnguarden Brandon Roy missar slutspelsmötet med Phoenix Suns. Han ska operera sin meniskskada i högra knät.
– Om jag ska spela, så vill jag kunna bidra, säger Roy.
Återhämtningen efter operationen väntas ta fyra till sex veckor. Blazers är inte kvar i slutspelet då…

***

Den bisarra Chicago Bulls-såpan fortsätter. Coach Vinny Del Negro försöker nu tona ned betydelsen av slagsmålet (!) med sportchefen John Paxson.
De båda rök ihop den 30 mars, i ett bråk om hur mycket Del Negro egentligen skulle få använda en halvskadad Joakim Noah. Händelsen blev känd så sent som häromdagen, samma kväll som Bulls blev klart för slutspel.
– Den här grejen är lustig för det handlar om killar som bryr sig, som är tävlingsinriktade, och det är olyckligt att det skulle komma ut, säger Del Negro till Chicago Tribune.
Del Negro har länge ansetts vara en dead man walking i Chicago, och lär få sparken efter säsongen – om inte basketgudarna ger honom ett mirakel mot LeBron James och Cleveland Cavaliers i slutspelet.

***

Los Angeles Lakers-coachen Phil Jackson ifrågasatte varför Kevin Durant får skjuta så många straffkast.
För det får Jackson 35 000 dollar i böter, men 35 000 dollar i böter kan inte reparera Kevin Durants brustna hjärta.
– Ända sedan Kevin Garnett sa nåt (KG sa att han trodde han mötte ”Michael fucking Jordan”, bloggens anm.) så ifrågasätter alla hur jag tar mig till straffkastlinjen. Men om ni såg våra matcher skulle ni inte ifrågasätta det. Jag antar att de borde visa oss oftare på rikstäckande tv, säger Oklahoma City-stjärnan.
– Det är en del av mitt spel, att ta mig till linjen och vara aggressiv. Om du säger att jag får ”superstar calls” eller att domarna särbehandlar mig, då förminskar du min spelstil. Det är respektlöst, fortsätter Durant.
Oklahoma City Thunder spelar sin första slutspelsmatch mot Lakers på söndag klockan 21, svensk tid.

***

Grundserien tog slut igår, och lagen som missat slutspel spiller ingen tid. Philadelphia 76ers sparkar Eddie Jordan, och Kim Hughes tvingas lämna Los Angeles Clippers. Vem som tar över i respektive lag är inte klart, men Jordans ersättare blir 76ers åttonde coach på tio säsonger.

***

Inte alla coacher blir hängda idag. Memphis Grizzlies har gett Lionel Hollins ett nytt treårskontrakt. Dagens bästa svenska nyhet är att John Kuester får fortsätta coacha Detroit Pistons. Kuester är ett stort Jonas Jerebko-fan, och kommer säkert fortsätta satsa på svensken även om Detroit lär förändra lite i lagbygget till nästa säsong.

***

Superstjärnor på dekis brukar sällan vara kända för sin självinsikt. Men Tracy McGrady vet vem han är 2010:
– Om jag jobbar häcken av mig under ytterligare en försäsong, men ändå inte känner att jag blir bättre – då kommer jag inte tillbaka med tanke på hur jag spelar just nu. Jag kan bara inte se det hända, säger han.
Men att snacka om att lägga av och att faktiskt göra det, är två väsentligt skilda ting. Mitt tips är fortfarande att en 31-årig T-Mac ger det en sista chans i höst.

/Petter.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB