Startsida / Inlägg

Måndagspanelen: Om MLB, McNabb och Duke-Butler

av Petter Westin

Vi blir alldeles yra av alla spännande saker som händer på andra sidan Atlanten just nu. Mattias Wikdahl och Petter Westin tycker till om tre heta frågor:

1. Major League Baseball hade äntligen premiär natten mot måndagen. Vem/vad kommer du ha ögonen på den här säsongen?
Petter:
Jag är lite spänd på att se vad Minnesota Twins kan prestera. Klubben tog hand om sin business inför säsongen när man gav lokalt uppfostrade superstjärnan Joe Mauer den typ av kontrakt som man ger till, well, en lokalt uppfostrad superstjärna. Mauer brinner för Twins, och Minnesota älskar Mauer. Sedan flyttar klubben in i en ny arena (utomhus, äntligen!) och jag räknar med slutspel för andra säsongen i rad.
Wikdahl:
Eftersom jag i princip är uppväxt i New York (nä, det är jag inte, men jag önskar att jag vore) så håller jag ögonen på New York Mets. Mets hade ligans näst högsta lönekostnader i fjol, efter New York Yankees, men missade slutspel. Jag tror inte på slutspel i år heller, men jag håller ögonen på Mets ändå. Dessutom håller jag ögonen på rookien Jason Heyward i Atlanta Braves som påstås vara en framtida superstjärna. Jag tog honom alldeles för tidigt i min fantasydraft. Jag ber för att det ska betala sig.

2. Philadelphia Eagles tradear bort sexfaldige Pro Bowl-quarterbacken Donovan McNabb, och det är inte till vilket lag som helst: NFC East-rivalen Washington Redskins. Din reaktion?
Petter:
Vansinne. Fullskaligt, skrämmande vansinne. Jag undrar vad Eagles vet som vi andra inte vet, men sist jag kollade så hade McNabb ändå 3500 passing yards (på 14 matcher) och tog laget till slutspel förra säsongen. Kevin Kolb kan säkert bli en riktigt duktig quarterback och ledare, men McNabb är allt det där och mer redan idag. Och att tradea honom till en divisionsrival, där han de facto kan spela bort dig från slutspelet? Djärvt, Eagles. (Eller är ”idiotiskt” ordet jag egentligen letar efter?).
Wikdahl: Min reaktion? Vad fan håller Eagles på med? Ett 37:e val i år och ett val i tredje eller fjärde rundan nästa år? Är det vad man får för en alldeles utmärkt quarterback som vinner matcher? Trots allt, det är inte JaMarcus Russell vi snackar om här. Eller ens Michael Vick…

3. Duke–Butler gör upp om collegebasketens mästartitel natten mot tisdag. Vem vinner och varför?
Petter:
Duke, eftersom jag har dem i min bracket. Det är enbart min tilltro till Coach K som hjälper mig att undvika total skam i USA-bloggens tävling.
Butler har 25 raka segrar och jag köper inte snacket om att det är en superskräll med laget i Final Four. Men mot Duke tar det ändå slut, tror jag. Duke har storleken och den offensiva klassen för att hålla undan till en komfortabel tiopoängsseger, till slut.
Wikdahl: Duke vinner och nu tror du att jag ska säga att det beror på The Big Three, alltså Kyle Singler, Jon Scheyer och Nolan Smith. Men det är inte därför, även om jag är ett erkänt stort fan av just Singler. Anledningen att jag tror att Duke vinner heter Brian Zoubek. Zoubeks storlek, försvarsnärvaro och kapacitet att hitta skyttar från sin insidepositionen ger Duke det lilla extra. Storleken räknas.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB