Startsida / Inlägg

Panelhönor

av Petter Westin

Tjenare, tjenare. Läget?
Två nya slutspelsmatcher i NBA i natt och din vän USA-bloggen passar på att för andra kvällen i rad bjuda på en NBA-panel inför nattdramat.
Var inte rädd för att väga in dina egna åsikter i det vi kallar kommentarsfältet. 

1. Orlando leder mot Charlotte med 1–0 i matcher men jag tror vi är överens om att Magic inte går till final i år igen. Varför är det så?
Vince CarterWestin:
Magic är en bluff! That’s right, I said it. It had to be said. Somebody got to say it…
Så här: Dwight Howard är förstås grym, men laget i övrigt – mediokert. Vince Carter (bilden) – slut. Rashard Lewis – bra på att skjuta, sämre på mycket annat. Jameer Nelson – nio-tio pointguards i slutspelet är bättre än honom.
Laget saknar Hedo Turkoglu. Han har varit usel i Toronto, men han var som gjord för Orlandos spel och spelare.
Dwight Howards briljans ska räcka för att slå ut Charlotte Bobcats, men det kan mycket väl bli sju matcher. Jag börjar till och med tänka att sorgebarnet Atlanta slår ut Magic i andra rundan.
Wikdahl: Det är så därför att Cleveland Cavaliers är bättre än i fjol och att man det här året har en karl som heter Shaq, som har tyngden att åtminstone stundtals kunna stå emot Dwight Howard. Det är också så därför att Vince Carter inte är Hedo Turkoglu. Carter kan inte bryta ned Cavs försvar som Hedo kunde och hitta Rashard Lewis i hörnet som Hedo kunde. 
Därför är det så. 
Bland annat.

2. ”I hate the Spurs,” sa Dallas Mavericks underhållande ägare Mark Cuban i går och vad skönt då, för Cuban, att hans Mavs leder med 1–0 i matcher mot Spurs. Men vilket lag hatar du?
Steve NashWestin: Hatar?! Jag är full av kärlek. Men okej, jag hade alltid svårt för Phoenix Suns när hajpen var som värst under Mike D’Antoni-eran. Tycker man spelade en sorts tv-spelsbasket som inte håller i slutspel, och resultaten stöder ju den tesen. Och idag känns ju Suns, trots tredjeseed i West, som en ganska menlös pseudo-contender.
Wikdahl: Hat är ett starkt ord. Jag älskar inte lag och därför hatar jag inte lag heller. Däremot ogillar jag vissa spelare och jag ogillar dåligt skötta klubbar. Det lag jag ogillar allra mest just nu måste nog vara Washington Wizards. Jag har ingen stark relation till laget sedan tidigare (förutom att jag med skräck minns Jordan-åren) och det finns inga spelare där jag är speciellt förtjust i. Och hur man kunde byta bort Antawn Jamison, Caron Butler och Brendan Haywood utan att få en enda vettig byggsten förutom en halvtokig Josh Howard (med utgående kontrakt) förstår jag inte. Förutom detta så blir jag inte jätteledsen om Lakers missar finalen…

Nattens matcher:
01.00: Orlando Magic–Charlotte Bobcats
03.30: Dallas Mavericks–San Antonio Spurs 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB