Startsida / Inlägg

Believeland!

av Petter Westin

cavs.jpeg
JJ Hickson leker tittut.

När Cleveland Cavaliers ägare Dan Gilbert fick frispel i somras efter LeBron James beslut i Connecticut i juni så var en av de många dumma saker han skrev det här, i versaler:
”I PERSONALLY GUARANTEE THAT THE CLEVELAND CAVALIERS WILL WIN AN NBA CHAMPIONSHIP BEFORE THE SELF-TITLED FORMER ’KING’ WINS ONE.”
Och i meningen efter, i gemener:
”You can take it to the bank.”
Jag vet inte vilken bank du har, men min verkar inte alls intresserad av att ta emot det löftet när jag nu försöker minska mitt bostadslån. 

Så vad hände, Mr Gilbert?
Skrällen mot Boston Celtics i premiären, den respektabla 7-9-starten… Det började ju okej.
Men när Cavs förlorade i Dallas i måndags satte man nytt NBA-rekord med sina 25 raka förluster. Tjugofem. Cavs har förlorat 35 av de 36 senaste matcherna. Trettiofem. Det är knappast en tröst att laget man passerade för att bli nummer ett, så att säga, är sitt eget. Två gånger tidigare har Cleveland Cavaliers förlorat 24 raka matcher, säsongen 1981-1982 och 1982-1983.

Kan det bli värre? 
Det vet du att det alltid kan. 

bucs.jpgDagens Cleveland Cavaliers har redan den värsta förlustraden någonsin i NBA men Tampa Bay Buccaneers har den värsta förlustraden i amerikansk proffsidrotts historia.
1976 var Buccaneers nya i NFL tillsammans med Seattle Seahawks. Buccaneers förlorade alla 14 matcher. Följande säsong flyttades man från AFC West till NFC Central men resultaten förändrades inte nämnvärt. Det tog ända till vecka 13 säsong två innan man lyckades vinna en match.
Alltså 26 raka förluster. 
En Cavs-förlust mot Detroit Pistons i natt och laget tangerar det trista rekord. Ytterligare en förlust mot Los Angeles Clippers hemma natten mot lördag och Cavs står på oöverträffade 27 raka förluster.

Sämsta NHL-laget genom alla tider är Washington Capitals 1974-1975 och San José Sharks 1992-1993. Båda lagen förlorade 17 raka matcher och det de här två har gemensamt med Buccaneers är att förlusterna kom i början av lagens existens. Capitals gjorde sin första säsong i NHL 1974-1975 och Sharks gjorde sin andra säsong i ligan 1992-1993.
I baseball förlorade Philadelphia Phillies anno 1960 23 raka matcher. Ett lag har faktiskt varit sämre, men det har lite speciella omständigheter. 1899 förlorade Cleveland (!) Spiders 24 raka matcher i National League. Men då spelade man 112 matcher av 154 på bortaplan.
Anledningen var att andra lag till slut vägrade åka till Cleveland och spela för det var så lite folk på matcherna att gästande lags del av intäkterna inte täckte resa och hotell. 

Vi avslutar med att minnas hur Dan Gilbert avslutade det där olyckliga brevet, i både gemener och versaler:
Sleep well, Cleveland.
Tomorrow is a new and much brighter day….
I PROMISE you that our energy, focus, capital, knowledge and experience will be directed at one thing and one thing only:
DELIVERING YOU the championship you have long deserved and is long overdue….”

Vad säger ni, Swedbank? Ska vi göra så att ni tar emot de orden och jag får sänkta lånekostnader?

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB