Startsida / Inlägg

New York Nix

av Petter Westin

Nästan alla visste att Carmelo Anthony och Chauncey Billups inte gjorde New York Knicks till en utmanare om titeln.
Nu vet även New York det.
Efter sju vinster och nio förluster så börjar Melo-eran få ta emot hugg och slag.

Förlusten mot Celtics i måndags såg ut som en vinst i tre quarters. Men i sanningens ögonblick klev The Truth fram, Carmelo Anthony och Amar’e Stoudemire klev bak och Celtics rullade över New York Knicks och hela Madison Square Garden.
Knicks, som ledde med 15 poäng vid ett tillfälle, förlorade med 86-96 och stjärnorna Melo och STAT kombinerade för noll (0) field goals i sista quartern. I grönt och vitt gjorde Paul Pierce 13 poäng i fjärde. The Truth åt upp Melo (och efter ett tag Landry Fields).

Det var, som man säger, en genomklappning av Knicks och kritiken den senaste veckan, på vissa håll kanske lite onyanserad, växer sig starkare. Alla hade kanske inte räknat med att Knicks skulle bli bättre den här säsongen med Anthony och Billups, men få trodde att man faktiskt skulle bli sämre. Den senaste tiden har man förlorat mot Cleveland två gånger, mot Indiana två gånger och mot Detroit och Milwaukee. 

Så vad är problemet? Tja, inte nödvändigtvis de nya snubbarna från Denver Nuggets. Kanske hellre farbrorn på sidlinjen med kostym och slips.
Coach Mike D’Antoni är känd för två saker: en offensiv i rasande tempo som sköljer över motståndet i våg efter våg efter våg och ett ointresse för försvarsspel. Men efter trejden har plusvarianten försvunnit. Knicks springer inte längre. Hoopdata.com noterar att Knicks snittar 98,2 avslut per match över hela säsongen och därmed spelar näst snabbast i NBA. Sedan trejden är avsluten nere i 96,5 per match. De senaste sju: 95,4. Senaste tre: 92,0.
Så ta bort den snabba offensiven som motståndet har svårigheter med och tvingas anpassa sig till och behåll den konstant dåliga defensiven och du har en inte speciellt vacker bild. Men det är bilden av dagens Knicks.

Knicksspelarna ska ha förlorat förtroendet för D’Antoni. ESPN:s Stephen A. Smith, han med alla sources, påstår att en spelare i Celtics sa så här till honom i måndags:
– It’s bad over there. Right or wrong, they’re not feeling D’Antoni. They just ain’t.
Just nu ligger New York Knicks sjua i East och kommer med stor sannolikhet att dra Chicago, Boston eller Miami i första rundan. Den rundan lär man inte överleva. Men ska man göra det intressant kan en bra match mot topplaget Orlando Magic i natt vara en språngbräda.

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB