Startsida / Inlägg

State of the NHL, del 2

av Petter Westin

Vad kommer efter del ett?
Del två. 

NY RANGERS
Henrik Lundqvist har blivit utsedd till en av NHL:s ”Three Stars” för sin insats i reklamen för (eller är det mot?) mjällshampoot. Nä, nu skojar vi. Mr. Lundqvist fick utmärkelsen efter ett par fina matcher, bland annat höll han nollan borta mot Boston. Intressant fakta från den matchen: Lundqvist stoppade 26 skott. Hur många hans lagkamrater stoppade? 29. Rangers är fyra i blocked shots-ligan (1213 skott) och Dan Girardi toppar den individuella ligan (217 skott). Förste svensk? Niklas Hjalmarsson på en 14:e plats (151 skott). Mattias Tedenby har dock lite att jobba på. På 51 matcher har han täckt…två skott. 

OTTAWA

Vad gör man om favoritlaget suger stenhårt? Man roar sig på det här sättet. 

PHILADELPHIA
Ah, vad tusan. Vi dammar av ett klipp till. Vad tycker vi egentligen om att NHL gör ytterligare en History Will Be Made-kampanj? Småsåsigt, om det nu är någon som undrar vad jag tycker.  

PITTSBURGH
Jaja, vi undrar också när Sid gör comeback. In other news: Penguins är ett av 20 NHL-lag som visat intresse för collegespelaren Stephane Da Costa. 21-åringen är odraftad och efter två säsonger med 45 poäng för Merrimack College följer mängder av scouter varenda skär han tar. Gillar ni den där turneringen som kallas för VM, så kanske ni känner igen namnet. Da Costa är nämligen fransos och spelat två raka VM-turneringar. 

TAMPA BAY
Tror ni på Lightning i ett slutspel? Jag gör det inte. Och anledningen stavas defence (på engelska, alltså). Lightning är det enda slutspelslaget i Eastern med minus (–2) i målskillnad (Rangers har fyra poäng färre, men +37 i målskillnad…). Laget tillåter förvisso bara 28,4 skott på mål per match (bara tre lag tillåter färre antal skott), men släpper ändå in 2,96 mål per match (23:a i ligan). Hängde ni med bland alla paranteser (för här kommer en till, för bara skojs skull)?  

TORONTO
The Monster har kontrakt över nästa säsong också. Och det är nog tur det. För plötsligt ser det ut som om det ärJames Reimer som är Maple Leafs framtid. Gustavsson har bara sex segrar i år (16 i fjol), han har sämre räddningsprocent (89,0 mot 90,2) och insläppta mål i snitt (3,29 mot 2,87) än i fjol. Reimer ligger på 92,3 i räddningsprocent och 2,53 insläppta mål per match. Den bistra sanningen? Om Reimer fått chansen tidigare, hade Toronto varit ett slutspelslag. 

WASHINGTON 
I en av mina fantasyligor bestämde jag mig för att göra Mike Green till en keeper. Smart, va? Green har inte bara varit skadad under stora delar av säsongen. När han varit frisk, har han varit KATASTROF. Efter att ha snittat över en poäng per match två år i rad, ligger hans snitt i år på 0,49. Nä, blir nog ingen Norris Trophy i år heller… 

/Stefan.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB