Startsida / Inlägg

Lakers i gungning

av Petter Westin

Är det inte det ena så är det det andra och ibland är det både det ena och det andra och dessutom det tredje.
Los Angeles Lakers har problem inför slutspelet.

Natten mot onsdagen bröt Los Angeles Lakers sin mörka svit på fem raka förluster. Men det krävdes att man mötte ett San Antionio Spurs som satt säkert på förstaplatsen i väst och vilade sina tre största stjärnor, Tim Duncan, Manu Ginobili och Tony Parker.
Skönt att bryta förlustraden, oskönt att det kostade en skada på Andrew Bynum och 100 000 dollar.

Bynum, som inte är någon främling för skador, gjorde sig illa i knät när han trampade på Spurs DeJuan Blairs fot. Magnetröntgen under onsdagen visade att det rör sig om en lättare skada och Bynum ska vara redo att lira i helgen när slutspelet startar. Men ni som känner jättens knän vet att det beskedet knappast lugnar Lakersfansen.
Bynum missade 47 grundseriematcher 2008, och dessutom slutspelet och finalförlusten mot Boston Celtics, med en knäskada. I somras opererade han vänster knä igen och missade de första 24 matcherna.
– Vi tänker alltid positivt, optimistiskt. Andrew är villig att offra sin kropp för att vara med där ute, och han kommer att kämpa igenom vad som helst, säger centerpolaren Pau Gasol.
Nu ska vi också vara positiva och tro att Bynum är nära 100 procent. Men. Om han inte är det så blir Lakers jakt på ytterligare en titel krångligare än Rubiks kub.
Bynum spelade inte i nattens grundserieavslutning mot Sacramento Kings.

Det var det ena och det andra. Här kommer det tredje: Kobe Bryant får böta 100 000 dollar för att ha muttrat ”Fucking faggot” i riktning mot domaren Bennie Adams efter att han fått en teknisk foul i matchen mot Spurs.
Som en kär vän uttryckte det (varning för sarkasm): Så innovativt. Piggt. Fyndigt.
100 000 dollar böter betyder inget för Bryant men kritiken från olika organisationer och över hela halva internet har förhoppningsvis blivit en läxa.
– Jag tycker att det är vårt ansvar som idrottare och som människor i strålkastarljuset att öka medvetenheten i vissa frågor. Det är vårt att ansvar att försöka öka medveten som mycket vi kan och säga att det där inte är okej, att förolämpningar och brist på respekt inte är rätt väg att gå, säger Kobe i ett uttalande.
Det var bra sagt.
Han sa också så här:
– Det jag sa i går kväll ska inte tas bokstavligt.
Den kan man fundera på ett tag. 

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB