Startsida / Inlägg

Natten i siffror

av Petter Westin

Äh, det finns ju inte tid att skriva om allt som händer.
Så vi gjorde det lätt för oss.
Det här är natten i siffror – 1 till 10:

1. Antalet segrar Seattle Mariners pitcher Eric Bedard har sedan juni 2009. Bedard missade hela 2010 på grund av skada och hade fyra förluster den här säsongen innan nattens seger mot Detroit Tigers (10–1).
– Den betyder mer för laget. Det är det man försöker göra – vinna för laget, säger Bedard.

2. Antalet OT-mål Nathan Horton har gjort i slutspelet. Han har spelat sju stycken i hela sin vid det här laget respektabelt långa NHL-karriär. Det är vad nordamerikanerna kallar ”clutch”. Horton är den femte spelaren de senaste 15 säsongerna som gjort två övertidsmål i samma matchserie.
– Det här är en dröm som har blivit sann, säger Horton.

3. Antal poäng Gary Neal fick för sitt skott på slutsignalen av ordinarie tid i San Antonios match mot Memphis Grizzlies. Den trean innebar 97–97 och nytt liv i en matchserie som förklarats avgjord 1,7 sekunder tidigare. Spurs vann i övertid men behöver ett par segrar till. Grizzlies leder med 3–2 i matcher.
– Dom låg under med tre, man måste ta bort trepoängschansen. Man kan inte låta någon skjuta en öppen trea, säger Grizzlies Zach Randolph, en aktad expert på försvarsspel.

4. Längden på Carolina Panthers lista på spelare de kan tänka sig att välja med förstavalet i NFL-draften på torsdag. Enligt rapporter, alltså. Spelarna: Cam Newton (QB), Marcell Dareus (DT), Patrick Peterson (CB), och A.J. Green (WR).
– Vi pratar om olika scenarion hela tiden. Jag och Ron (Rivera, ny headcoach i Panthers) pratar mer med varandra än med våra fruar, säger Panthers general manager Marty Hurney.

5. Antalet homeruns som Cincinatti Reds Joey Votto och Drew Stubbs slagit den här säsongen. Båda slog sin femte i natt, mot Milwaukee Brewers. Stubbs slog sin i tionde inningen. Den hjälpte Reds till seger med 7–6. Annars var det Reds reliever Aroldis Chapmans show. Grabben med kanonarmen kastade 17 strikes på 19 pitches.

6. Marginalen som Miami Heat hade till Philadelphia 76ers i natt. Heat vann med 97–91 och matchserien med 4–1. Men 76ers skakade Heat. Fyra av fem matcher var snortajta. Andra rundans möte mellan Heat och Celtics blir hyperintressant.

7. Så många gånger offrade backen Eric Brewer sin kropp för Tampa Bay Lightning. Brewer täckte sju skott, Lightning slog Pittsburgh Penguins med 1–0 och är vidare till andra omgången.

8. Antalet inningar som Bartolo Colon pitchade för New York Yankees när man slog Chicago White Sox med 3–1. Colon debuterade i ligan 1997 och ansågs vara mer eller mindre slut vid det här laget. Colon säkrade en plats i laget som reliever på spring training men med Phil Hughes skadad så har han fått en chans i rotationen – och tagit den.
– Jag har aldrig sett honom kasta bättre, säger White Sox Mark Buehrle.
37-årige Colon vann en Cy Young 2005.

9. Som i antalet raka hemmasegrar för Cleveland Indians. På tiden att sportfansen i den staden får något att jubla åt. Indians slog Kansas City Royals med 7–2 och dödade egentligen matchen redan i första inningen när man gjorde 5–0, mest tack vare Orlando Cabreras dubbel som genererade tre runs för hemmalaget.
Ännu större än nio raka segrar är supportern John Adams bedrift. Adams, som stått och slagit på en stor trumma på läktaren sedan 1970-talet, har nu varit på 3 000 Indiansmatcher.
3 000! 
Och vi snackar bara hemmamatcher och han sitter alltid på de billigaste platserna. Trumman han spelar på är samma som han började med 1973.
– Det som gör en äkta supporter är när du vet att laget komemr att vara dåligt men du kommer och hejar ändå. Alla kan hålla på ett bra lag men ett riktigt fan är alltid där, sa Adams i en intervju i fjol.
Supersupportern ska tydligen hyllas innan lördagens match. Det är han väl värd.

10. Antalet slutspelsmatcher som Kevin Durant har spelat i sin NBA-karriär. I natt gjorde Oklahoma Citys stjärna en av sina bästa. Durant droppade 41 poäng, 16 av Thunders 20 sista, när laget slog Denver Nuggets med 100–97 och rullade vidare till andra omgången.
– Det här är bara första hållplatsen. Vi måste fortsätta framåt, fortsätta jobba, säger Durant. 

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB