Startsida / Inlägg

Free agent-frenzy

av Petter Westin

Vänner, det slås upp om en liten stund.
18.00 öppnas tradefönstret i NHL och USA-bloggen kommer att göra vårt bästa för att hålla er uppdaterade. Inte för att vi har tid, men för att vi har lust.

UPDATES (senaste uppdateringen längst upp):

• USA-bloggen gör nu en paus. Vi kanske återkommer med mer i natt men lovar absolut ingenting. Annars ses vi vid ett senare tillfälle. Ni vet var ni, ibland, hittar oss.

• Edmonton rullar också kontinenten runt med shoppingvagnen. Senast in: Eric Belanger för 1,75 miljoner per år i tre år. Edmonton har hittills fyra nya spelare att presentera: Belanger, Cam Barker, Darcy Hordichuk och Ben Eager. The Cup is coming home! 

• Katten fortsätter klösa. Tomas Fleischmann går till Florida Panthers på ett tämligen ordentligt kontrakt. Fleischmann, som hade en caphit på 2,6 miljoner dollar de senaste två säsongerna, får 4,5 miljoner dollar per säsong i Florida. Det är Leinopengar det. Fleischmann skrev på för fyra år. Tjecken gjorde 31 poäng på 45 matcher i fjol.
Därmed har Florida i dag inkasserat Jose Theodore, Scottie Upshall, Ed Jovanovski, Marcel Goc och Fleischmann. 

• Nej, jag trodde inte heller att Sheldon Souray fortfarande spelade hockey. Men alldeles nyss signade han med Dallas för 1,65 miljoner dollar. Kontrakten är ett år långt. Låter som ett år för mycket, eller?
Alexei Ponikarovsky lämnar Los Angeles Kings och tillhör numera Carolina Hurricanes. För besväret får han 1,5 miljoner dollar för ett år. 

• Jag vet inte hur många av er som kan er Sturm und Drang men ni som kan känner väl som jag: Marco har väldigt lite med denna litterära riktning att göra. Marco Sturm lämnar Washington för Vancouver, får 2,25 miljoner dollar för en säsong och tror inte någon speciell storm och ännu mindre längtan.
Ville Leino går samtidigt till Buffalo. Ett massivt sexårskontrakt värt 27 miljoner dollar. Alltså 4,5 miljoner per år. Det är förstås inte rimligt. Som någon nyss twittrade: Jagrdealen ser mycket bättre ut nu efter Coles och Leinos löjliga deals. Ehrhoff och Leino för såna pengar alltså, Buffalo är nu officiellt en player i de här situationerna (men inte mer det här året, man slår snart i taket).

Michael Ryder kysser Stanley Cup-framgångar hejdå och går med i Dallas Stars glada gäng. Men för 3,5 miljoner dollar per år kan han nog leva utan slutspel i ett par år (även om det är en liten lönesänkning). Aktiva Florida Panthers, mjau, har förresten bytt till sig Kris Versteeg från Philly och målvakten Alex Auld lämnar Montreal för Ottawa.

• Jädrar i min lilla låda, nu hände det saker. Vi gör en snabbranking av de sex senaste signeringarna:
1. Steve Sullivan, till Pittsburgh för 1,5 miljoner dollar för ett år.
2. Roman Hamrlik, till Washington för sju miljoner dollar över två år.
3. Joel Ward, till Washington för tolv miljoner dollar över fyra år.
4. Marty Reasoner, till Islanders för 2,7 miljoner över två år. 
5. Eric Cole, till Montreal för 18 miljoner dollar över fyra år. 
6. Cam Barker, till Edmonton för 2,25 miljoner dollar för ett år. 
Hur fel har vi? 

• Vi är tillbaka, as live. Har det hänt något sen vi gick och åt? Nja, inte mycket som sätter världen i gungning. Den största, om vi pratar pengar alltså, är att Radim Vrbata stannar i Phoenix till till tonerna av nio miljoner för tre år. Mike Commodore valde Detroit, Michael Rupp får chansen att spela i en nyrenoverad Madison Square Garden i åtminstone 41 matcher, Maxime Talbot till Philly, Marcel Goc till Panthers, mjau, och Peter Budaj får vakta båsdörren i Montreal. 

Johan Hedberg stannar i Devils. Good for him. 

• Colorado-nytt: Jan Hejda har skrivit på för fyra år. Och nu har klubben tydligen bytt till sig målvakten Semyon Varlamov från Capitals. Kostnaden: ett förstaval i draften. Det känns….dyrt.

• Jagr får en svensk lagkamrat nästa säsong. Andreas Lilja – senast i Anaheim – är klar för Philadelphia. Coolt. Ducksstjärnan Bobby Ryan twittrar: ”Good luck to Lilja in Philly. Great teammate!”.

• Florida spänner musklerna. Först Scottie Upshall och nu Ed Jovanovski (senast i Phoenix). Jovo får 16,5 miljoner dollar över fyra år. 

• Chicago satsar på veteraner och har signat fyra spelare. Deras ålder: 39, 37, 36 och 32. Den senaste är Andrew Brunette, för ett år på 2 miljoner dollar. Jamal Mayers, Brett McLean och Sean O’Donnell blev klara tidigare under kvällen.

Jaromir Jagr är alltså en Flyer. My god. Det är inte direkt läge att missa säsongens första möte mellan Flyers och Penguins. Philly betalar 3,3 miljoner dollar för ett ettårskontrakt. Stooor chansning. Hur tror ni att Jagr och Pronger kommer fungera tillsammans i omklädningsrummet?

Jose Theodore packar trunken. Efter ett okej år i Minnesota så går flyttlasset till Florida Panthers, där han får konkurrera med Jakob Markström, eller om det är tvärtom. Tomas Vokoun räknar vi väl bort vid det här laget? Theodore får tre miljoner dollar för två år.

• Forwarden Ben Eagers nya adress är Edmonton. Eager får 3,3 miljoner dollar för tre år i himlen.
Jamal Mayers, 22 poäng på 19 matcher i Hammarby under lockouten, för er som tycker att det är relevant information, går till Eagers gamla klubb Chicago Blackhawks.

• Mitt i ett Nya Zeeland-anfall mot England i VM så nås vi av rapporterna att keepern Mathieu Garon flyttar från Columbus till Tampa. Två år för 1,3 miljoner dollar styck. Backen Andy Greene stannar i New Jersey och forwarden Drew Miller stannar i Detroit för 825 000 dollar per säsong i två år.
Greenes summa är oklar, men vi snackar fyra år i alla fall. Greenes deal gjordes strax efter att fönstret öppnat. ”Jag ville bara se vad som hände. Klockan blev över 12 (lokal tid, alltså) men jag ville verkligen stanna i New Jersey.

• TSN rapporterar att Los Angeles Kings har anlänt till Newport Sports kontor för att prata med Brad Richards och agenten Pat Morris. Toronto väntar på att få sin chans att tjusa stjärnan. Samtidigt i New York: Glen Sather har inga naglar kvar att bita på.

• Han är inte Jaromir Jagr men 45 poäng på 80 matcher är inte fy skam. Högervingen Tyler Kennedy har ett värde och Pittsburgh, och han själv, kom överens om att det värdet är exakt fyra miljoner dollar över två år, alltså två per säsong. Bra deal.

Chris Higgins stannar i Vancouver. Forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt, värt sammanlagt 1,9 miljoner dollar. Bra deal, Higgins gjorde en hel del nytta under Stanley Cup.

• Pittsburgh drar sig ur jakten på Jaromir Jagr. ”Vi var aldrig intresserade av att delta i ett budkrig”, säger GM Ray Shero. Intresset för tjecken ska ha ökat rejält det senaste dygnet. Blir det Detroit, nu?


En fyrling som signade tidigare i dag:

• Columbus bytte till sig chansen att förhandla med James Wisniewski och vann. Eller förlorade. Det beror på vad man anser om 33 miljoner dollar över sex år. Det blir 5,5 per säsong i snitt. Wisniewski är lite tuff och gjorde 51 poäng i Montreal i fjol. Jag säger att man vann.

Sami Salo stannar i Vancouver. Och Canucks får en skön rabatt: två miljoner dollar kostar ettårskontraktet. 

• Målvakten Josh Harding stannar i Minnesota Wild. Han får 750 000 dollar för det. Hardings status är svår att bedöma då han missade hela förra säsongen på grund av en knäskada. Men han har tidigare, i begränsat antal matcher, visat hög kapacitet.

• Detroit behåller Patrick Eaves. Kontraktet sträcker sig över tre år och har den väldigt hanterliga caphiten 1,2 miljoner dollar per säsong.

Vi kommer att uppdatera lite hipp som happ, hepp som häpp och hopp som hypp. Häng med.

Vänligen,
Din USA-blogg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB