Startsida / Inlägg

11 grymma matcher vi kanske aldrig får se

av Petter Westin

supporter.jpg

Vi ska leka en liten lek.
Den heter ”låtsas-att-det-inte-blir-nån-lockout”-leken.
Det kompletta NBA-schemat för säsongen 2011/12 landade för några dagar sedan, och USA-bloggen har valt ut guldkornen.
Ni vet – just in case.

Söndag 25 december: Dallas Mavericks–Miami Heat
På juldagen öppnar man paketen i USA. I år kommer tomten med tre finfina NBA-matcher i säcken: New York Knicks–Boston Celtics, Los Angeles Lakers–Chicago Bulls – och så vår personliga favorit, Mavs–Heat. Det är alltid speciellt med den första reprisen av fjolårssäsongens finalserie. Plus att vi tänker ta varenda chans att se LeBron James spela primetime-matcher mot kvalificerat motstånd i vinter. Pressen den människan får leva med nu alltså. Vi snackar PeytonManning-innan-första-NFL-titeln-press.

Onsdag 16 november: Denver Nuggets–New York Knicks
Vänta er en light-version av det här när Carmelo Anthony återvänder till Pepsi Center för första gången sedan trejden till Knicks.

Onsdag 2 november: Detroit Pistons–Indiana Pacers
Pistons premiärmatch är mer än Jonas Jerebkos förmodade återkomst till NBA-basketen (vi utgår ifrån att Detroit matchar alla eventuella bud på honom; allt annat vore bad business och sportsligt självmål). Det är också Detroits första hemmamatch under nye coachen Lawrence Frank, som lär presenteras inom kort. Han har ett förflutet som head coach för New Jersey Nets (225–241) och spenderade förra säsongen som Doc Rivers högra hand i Boston Celtics. Enligt alla rapporter är Frank ett basketsnille. Men för att bli långvarig i Detroit måste han bemästra mer än pilar och kryss. Företrädaren John Kuester hade en katastrofal relation till sina spelare.

kobi.jpg
Torsdag 8 december: Miami Heat–Los Angeles Lakers
Söndag 4 mars: Los Angeles Lakers–Miami Heat
Kobe är Kobe. LeBron är LeBron. Det är ett stjärnmöte du aldrig, aldrig vill missa.

Fredag 23 december: Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers
Är Kyrie Irving frälsaren? Det svaret kommer vi inte få den här säsongen. Men vi kommer få se draftettan mäta sina skills med en rad förstklassiga pointguards. Ingen är mer spännande än Derrick Rose; Chicagos superstjärna och NBA:s regerande MVP. Spänn fast er – det här kommer gå undan.

Torsdag 9 februari: Boston Celtics–Los Angeles Lakers
Säga vad man vill om de kloka, effektiva farbröderna i Celtics. De är ändå inte det där laget du helst av allt vill se i en tisdagsmatch i Sacramento mitt i en roadtrip. Ray Allen är 36 bast, Kevin Garnett 35 och Paul Pierce fyller 34 i höst. Testa själv att ge maximalt med själ, hjärta och svett under alla 48 minuter i alla 82 matcher då. Men när ärkerivalen Lakers hälsar på i TD Garden; då tänder Boston-gubbarna till hårdare än Britta, 72, på bingokväll.

griz.jpg
Fredag 25 november: Oklahoma City–Memphis Grizzlies
De här lagen bjöd på stor underhållning när de möttes i conference-semifinalerna i våras – sju matcher, två som avgjordes av förlängning. Det kryllar av spektakulära spelare (Durant, Westbrook, Gay, Randolph etc) och Memphis vill säkert ha en snabb minirevansch för slutspelsförlusten.

Lördag 14 januari: Los Angeles Clippers–Orlando Magic
Onsdag 8 februari: Orlando Magic–Los Angeles Clippers
Vi gillar basket. Vi gillar folk som dunkar spektakulärt, hårt och ofta. Vi gillar Blake Griffin, och vi gillar Dwight Howard.

Fredag 18 november: New Orleans Hornets–New Jersey Nets
Vi behöver bara vänta ett par veckor på Chris Paul vs Deron Williams, det som varit ligans bästa pointguard-matchup i flera år nu. Men ärligt talat? Vi vill ju egentligen bara veta vad de planerar att göra nästa sommar. Båda blir free agents 2012. Tror D-Will på det ryska skrytbygget i Brooklyn, eller vill han ta tåget över bron? Kommer CP3 få nog av Hornets medelmåttighet och bilda en ny superduo med Dwight Howard? Låt spekulationerna börja.

/Petter.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB