Startsida / Inlägg

Winners and losers, del 2

av Petter Westin

Dags för del två av vår genomgång av free agency.
Håll till godo.

ANAHEIM: Förlorare. 
Todd Marchant har tackat för sig, men allt fokus är naturligtvis på en annan veteran. Nej, inte Jason Blake. Vi snackar naturligtvis om The Finnish Flash. Ryktena säger att Selänne kommer tillbaka, men inget är klart. 

CALGARY: Förlorare.
Svårbedömt. Flames blev av med Kotaliks galna kontrakt, men tvingades också säga adjö till en klasspelare som Regehr. Klubben lyckades re-signa Tanguay, men lyckades inte övertala Brad Richards att bosätta sig på den kanadensiska prärien (hm, undrar varför…). 

CHICAGO: Förlorare.
Apropå galna kontrakt, så blev ju Blackhawks av med Campbells feta caphit. Men nyförvärven? Tre pensionärer (Brunette, Mayers, O’Donnell) och en galning (Carcillo) gör inte Hawks särskilt mycket bättre. Och flera av lagets RFA:s är fortfarande osignade. 

COLORADO: Förlorare.
Ett förstaval för Varlamov? ETT FÖRSTAVAL FÖR VARLAMOV? Jag gillar inte att skrika, men…herregud. Visst, Colorado hade en del att lösa på målvaktssidan. Men ett förstaval? Sanningen är ju den att Colorado är i rebuilding. Klubben kommer inte att spela slutspel nästa år. Alltså skulle de ha valt tidigt i nästa års draft, som sägs vara rätt djup. Den möjligheten ger man bort för…Varlamov? Ett ord: losers!

COLUMBUS: Vinnare.
Alright. Jag köper att Wisniewski är överbetald. Men Columbus är en av klubbarna som faktiskt måste överbetala då och då. Annars lyckas man inte locka till sig toppspelarna. Värvningarna av Wisniewski och Carter visar att Blue Jackets vill något, att man är på väg…någonstans. 

DALLAS: Förlorare.
Jag lider med Stars. På grund av ägarsituationen hade man ingen möjlighet att re-signa Richards. Och de spelare man fyllt på med i stället är okej. Varken mer eller mindre. Det finns ju uppenbarligen en hel del talang i organisationen, men inga stålar att krydda laget med. 

DETROIT: Förlorare.
Hmm. Ska vi vara helt ärliga (och det ska vi) får Jonathan Ericsson…väldigt mycket pengar. Och Mike Commodore? Ian White? Red Wings brukar kunna få fart på avsomnade karriärer, men spontant känns inte det här som your average Detroit-signingar. 

EDMONTON: Vinnare.
Oilers, vinnare? Really? Jo, faktiskt. Och det inte så mycket på grund av vad man gjorde, utan vad man INTE gjorde. Förmodligen har klubben lärt sig av misstagen. Den här gången kastade man inte några Khabibulin-pengar över någon saggig veteran. Den här gången signade man ett par okej utfyllnadsspelare till okej kontrakt. Good enough. 

LOS ANGELES: Vinnare. 
Kings jagade Kovalchuk i fjol – och missade. Kings jagade Brad Richards i år – och missade. Det hjälpte inte ens att Kobe Bryant (!) bidrog till pitchen från Kings. That said, vi gillar ju Mike Richards. Och klubben blev av med Ryan Smyths löjliga kontrakt. Om Gagne får vara frisk, borde han passa in utmärkt i lagbygget. Det är inte med mycket, men vi ser Kings som ser vinnare. 

MINNESOTA: Vinnare.
Återigen, ett knepigt läge. Men så här är det: Havlat passade aldrig in i Wild. Not a good fit. Att få Dany Heatley i utbyte är inte dåligt. GM Fletcher löste även Burns-situationen på ett smart sätt. Alla visste att stjärnbacken inte skulle resigna nästa år. Och att då vara pro-active och få något riktigt bra i utbyte, det är så en smart GM agerar.  

NASHVILLE: Förlorare.
Lebda mot Franson/Lombardi är fortfarande en headscratcher av stora mått. Signingen av Bergfors kan visa sig vara smart, den är ju i alla fall inte kostsam (575 000 dollar). Och hur mycket måste Preds hosta upp för Webers nya deal?

PHOENIX: Förlorare. 
So, Bryzgalov försvann. Och Coyotes ersätter honom med LaBarbera, McElhinney och Smith!? Nej, Phoenix är inte NHL:s mest stabila organisation, men nog borde man kunna ha hittat en bättre lösning än denna. 

SAN JOSE: Vinnare.
GM Wilson ville göra framför allt två saker under off-season: signa en stjärnback och få in mer speed i laget. Done och done. Vi gillar även värvningen av Handzus, som är en ofta underskattad center. Förändringarna garanterar inte att laget går hela vägen till final nästa säsong, men chanserna har i alla fall ökat. 

ST LOUIS: Förlorare.
Blues har uppenbarligen ägnat all ledig tid åt att re-signa sina RFA:s. Där har man gjort ett bra jobb. Men nog hade det här unga, talangfulla laget mått bra av några fler veteraner än Kent Huskins?

VANCOUVER: Vinnare.
Det fanns ju aldrig någon möjlighet att behålla Bieksa, Salo OCH Erhoff. Att Nucks ändå lyckades signa förstavalet Bieksa och få Salo till en låg penning, får ses som en framgång. Higgins, Lapierre och Alberts stannar också. Och 2,2 miljoner dollar för Sturm kan visa sig vara en smart värvning. 

/Stefan.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB