Startsida / Inlägg

NBA-panel #1 2011/2012

av Petter Westin

Lite snabbt ihoprafsat sådär så tänkte vi åtminstone få lite rull på bollen.
Här är en rykande färsk NBA-panel.
Och du, gör din röst hörd i kommentarsfältet.

• Rykten säger att Orlando Magic nu inte är intresserat av att byta bort Dwight Howard. Smart av Orlando, som nu kan tvingas släppa honom helt gratis efter säsongen?

Westin: Det låter fullständigt absurt, egentligen. Jag vågar inte köpa Dwights snack om att han plötsligt tvärvänt och är beredd att stanna ”om saker och ting förändras”. Det är ett högt spel av Orlandos general manager Otis Smith (Solna Vikings in da house!) att behålla Howard säsongen ut. Han kan ta hem storvinsten – men han kan bli rejält bränd också.
Om det stämmer att tradepaket byggda kring Pau Gasol/Andrew Bynum eller Gerald Wallace/Brooks Lopez är tillgängliga, skulle jag vara enormt frestad i Orlandos position. 

Wikdahl: Precis som Otis Smith så lägger jag hellre äggen i min egen korg än i Andrew Bynums, så att säga. Får man inte något som närmar sig Howards värde, eller något som i framtiden kan vara lika mycket värt, så tycker jag att man istället ska lägga kraften på en övertalningskampanj och lägga fram en superplan på hur Dwight Howard ska bli en vinnare i Orlando. Jag tycker det är vågat – men rätt. Men sommaren 2012, när Dwight Howard går gratis till en annan klubb, så kommer jag förstås att skära mig själv. Men det vet jag ju inte nu.


• Jag trodde aldrig jag skulle ställa den här frågan men… Vilket lag gör en bättre grundserie. Los Angeles Lakers eller Los Angeles Clippers?

Westin: De kanske slutar på ungefär samma record – nånstans runt position 3-4-5-6 i Western Conference. Men den glädje och energi som kommer bubbla runt Clippers säsong, den kommer Lakers inte vara i närheten av.

Wikdahl: Los Angeles Lakers, säger jag just nu. Jag vill gärna se Clippers på planen först innan jag är övertygad. Inte för att jag inte litar på Blake Griffin och Chris Paul men för att jag inte är säker på att Chauncey Billups fortfarande kan vara Chauncey Billups eller att Caron Butler fortfarande kan vara Caron Butler. Och glöm inte att man gav upp Eric Gordon, Chris Kaman och Al-Farouq Aminu för att få CP3. Det finns fortfarande luckor i det här bygget.


• Vilket lag har gjort den enskilt bästa free agent-värvningen?

Westin: Med snitt på 32 ppg, 6.5 rpg, 5.5 apg och ett 46-procentigt skytte är Tracy McGrady en av ligans tre bästa spelare och kommer givetvis göra Atlanta Hawks till titelfavoriter över en natt. Vad sa du? Är det INTE 2003? Fan också.
Okej, då är det väl Memphis som lyckades behålla 26-årige Marc Gasol. En av de bästa frontlinjerna i väst med Gasol, Zach Randolph och Rudy Gay är därmed intakt.

Wikdahl: Herr Westin säger Gasol, jag kontrar med Nene, som också stannar kvar i sin klubb (Denver Nuggets). Men av de som faktiskt byter klubb så är väl Chauncey Billups va? Rutinerad, kan spela tvåa bredvid Chris Paul och kan sänka alla öppna skott som CP3 ger honom. Mitt skojsvar är annars Kwame Brown, Michael Jordans numera legendariska förstaval, som går till Golden State Warriors. Det är aldrig för sent att nå sin potential, Kwame. Aldrig för sent.


• Kom igen, våga nu! Ge oss ett tidigt tips: vilket lag vinner East och vilket lag vinner West?

Westin: Miami och Dallas.

Wikdahl: Miami och Oklahoma City Thunder. Det är dags nu.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB