Startsida / Inlägg

NFL Preview, del 1

av Stefan Persson, Sportbladet

Va, spelades det en match i onsdags?
Aja, vi kör väl en nedräkning ändå. Och för att inte göra alla Bengals-fans eller Brownssupportrar där ute upprörda, så betar vi av en fråga per lag. Everybody wins.
I dag: AFC.

AFC East:

• Buffalo Bills: Ryan Fitzpatrick i skägg eller utan?

Westin: I skägg. Och definitivt i Turtles-tröja.

Persson: Beard-on. Han ser ju onekligen bättre ut än The Amish.

• Miami Dolphins: Hur många plus får årets Hard Knocks? Och vilket lag vill du se i serien nästa år?

Westin: Det blir starka +++. Trots att man följde ett profilfattigt gäng lyckades HBO kräma ur en del dramatik. Vi fick också en inblick i Joe Philbins trevande, lite ängsliga ledarskap – jag är inte övertygad. Till nästa år; varför inte Seattle med Pete Carroll?

Persson: Jag är ju löjligt förtjust i sådana här behind-the-scenes-grejer och snacka om att man fick vara med där det hände. Mötet där Philbin sparkar Chad är ju brutalt bra. Även om det var nära att skämskudden åkte fram. ++++.

• New England Patriots: Welker, Gronk, Lloyd…vem i Patriots fångar egentligen flest TD:s den här säsongen?

Westin: None of the above. Den där andra tight end-stjärnan, Aaron Hernandez, är mitt skrällval.

Persson: Förhoppningsvis blir Lloyd det där hotet som Moss var, när han var som bäst. Mitt fantasylag hade dock mått bra av att The Gronk briljerar…

• New York Jets: Finns det något lag vars offensiv du fruktar MINDRE än Jets?

Westin: De går att räkna på en hand, åtminstone så länge Mark Sanchez startar. Ju förr Tim Tebow snor startande QB-jobbet desto bättre. Han får ju i alla fall grejer att hända.

Persson: Gais? Nä, men efter att ha sett Dolphins offensiv up close så är väl det laget man närmast kommer att tänka på. Jag blir ju inte direkt skitskraj av Ryan Tannehill.

AFC NORTH

• Baltimore Ravens: Stevie Baggs kallas tydligen för ”Shakespeare” eftersom han är ”known for making plays”. Ditt favoritsmeknamn genom alla tider i NFL?

Westin: Det känns som en väldigt avlägsen era idag, men Marion the Barbarian för Marion Barber III var faktiskt ett riktigt tungt smeknamn. Hedersomnämnande till Casey ”Big Snack” Hampton.

Persson: Jerry Rice kallades kort och gott för ”World”. Säger ju allt.

• Cincinnati Bengals: En medlem av USA-bloggen har Andy Dalton som QB i sitt fantasylag. Ska vi skratta eller gråta?

Westin: Jag skulle varken skratta eller gråta – jag skulle trejda fort som fan.

Persson: Äh, det går ju att vinna det där spelet utan en riktigt bra QB. Det stämmer väl? Please?

• Cleveland Browns: Under en försäsongsmatch med Browns blev Jim Becker utkastad från läktaren eftersom ”han stod upp för mycket”. Ren jävla galenskap? Eller förstår ni om snubben bakom Beckar lackade ur efter tre och en halv quarter?

Westin: Om en Browns-supporter lyckas uppbåda entusiasm över det skrala lagbygget borde han få stå upp precis hur mycket han vill.

Persson: Jag tror inte ens att han bara stod upp. Förmodligen hade han svårt att hitta utgången.

• Pittsburgh Steelers: Mike Wallace säger att han är ready to go. Ingen risk med att starta Wallace i fantasylaget första veckan, eller?

Westin: Wallace är en speedkula som kan slå sin försvarare på en djup passning när som helst. Han sägs ha pluggat Todd Haleys playbook under sin strejk, och kemin med Ben Roethlisberger försvinner nog inte bara sådär. Hotet mot hans fantasyvärde – och en stor orsak till optimism för Steelers-fansen – kanske snarare är receiver-kollegan Antonio Brown. Denne går från klarhet till klarhet och fick ju, i princip, kontraktsförlängningen som Wallace nobbade.

Persson: De flesta spelare som envisas med att dyka upp sent till träningslägret brukar ju ha problem under i alla fall inledningen av säsongen. Jag räknar inte med att Wallace får många targets i början. Men killen är ju så vass att han kommer börja leverera i omgång….tre. Typ.

AFC SOUTH

• Houston Texans: Houston signade Arian Foster till en monsterdeal. Samtidigt säger många experter att det är galenskap att lägga stora pengar på runningbacks. Gjorde Texans rätt eller fel?

Westin: De gjorde rätt. Springspelet är hela deras offensiva identitet. Foster är en speciell spelare, 26 år ung och har bara 659 carries på sitt samvete.

Persson: Det är ju en intressant diskussion. Har hört dom som argumenterat övertygande om varför Texans skulle släppt Foster, satsat på Tate och lagt pengarna någon annanstans. Men jag tror ändå att det i slutändan är i det närmaste omöjligt för en organisation att inte förlänga med en stjärna som Foster. Vad skulle det ha sänt för signaler till fansen, till exempel?

• Indianapolis Colts: 2–14 igen eller ett lag som faktiskt kan chocka? Räta ut det frågetecknet, please.

Westin: En rimlig förväntan är kanske fem–sex segrar. Mellan åtta och tio vore en stormande succé, men det blir nog för svårt till och med för den djupt imponerande Andrew Luck.

Persson: Nu verkar Colts tro att man har ett helt okej lag och därför har man försökt skynda på generationsväxlingen lite. Det räcker till fyra segrar. Inte fler.

• Jacksonville Jaguars: Klubben meddelade nyligen att man ska spela minst en hemmamatch på Wembley Stadium de fyra kommande åren. ”I passionately believe the big growth now is going to come from overseas”, säger ägaren Shad Khan angående Jaguars fanbase. Kommentar på det?

Westin: Bring it on. Jag vet att många amerikaner hatar Roger Goodells arbete för att ta NFL utomlands, men jag tror inte att det går att stoppa. Produkten är alldeles för bra, den globala populariteten bara växer. Inom femton, tjugo år kan vi ha ett permanent NFL-lag i Europa. Synd bara för Jacksonville-fansen som måste offra hemmamatcher under tiden.

Persson: Visst är det rätt att blicka utomlands. Sedan kan man ju fråga sig om det verkligen är Jaguars som ska leda det korståget…

• Tennessee Titans: Hade du startat Jake Locker eller Matt Hasselbeck?

Westin: That’s a clown question, bro. Självklart Locker.

Persson: Alltså, Hasselbeck har ju rutin och…nä. Locker.

AFC WEST

• Denver Broncos: Steelers hemma, Falcons borta, Texans hemma, Raiders hemma och Patriots borta. Hur ser Broncos facit ut efter de fem inledande matcherna?

Westin: 3–2. Och sedan fortsätter det i stabil takt mot 10–6 och en slutspelsplats.

Persson: 1–5. Jag tror inte att Peyton fortfarande är Peyton.

• Kansas City Chiefs: Romeo Crennel är tydligen en softspoken guy. Lätt att gilla. En skön snubbe. Men är det den typen av coach som du vill ska leda ditt football-lag? Vill man inte ha en hård jävel som spelarna fruktar?

Westin: Nä, det där är överskattat. Huvudsaken är att spelarna lyssnar. Om de gör det av rädsla eller sympati spelar mindre roll. Todd Haley var en coach som skrek och gapade, och det funkade ju inte speciellt bra för Chiefs.

Persson: Det beror rätt mycket på lagets kemi. Jag tror en del lag faktiskt mår bra av att ha en galenpanna till coach, medan andra lag skulle falla samman direkt. Men regeln, medn några undantag, är väl denna: de hårda, tuffa jävlarna blir ju sällan kvar under en längre period i samma klubb.

• Oakland Raiders: Förra säsongen tappade Oakland en 21-3-ledning till Buffalo Bills efter att ha tillåtit fem touchdowns under fem raka possessions. Jag vet inte vad följdfrågan blir på den, det vara bara en kul grej jag läste. Vi kör den här: Utspökade fans, är det tummen upp ellerned?

Westin: Två tummar upp!!! Men Oakland-fansen är lite läskiga ibland, tycker jag. Oftast betydligt mer skrämmande än laget de hejar på.

Persson: Alla mina tre tummar upp! Hell, hade jag fått bestämma hade vi alla gått på matcherna i maskotdräkter.

• San Diego Chargers: Coachen Norv Turner verkar vara immun mot att få sparken. Så nu undrar vi, IS THIS THE YEAR (som han får sparken,alltså)?

Westin: AFC West blir ett getingbo, och jag tror att Chargers kan hamna bakom både Broncos och Chiefs. Isåfall blir det bye-bye för Norv, och för klubbens general manager AJ Smith.

Persson: Känns så, va? Någon gång måste ju Chargers göra något och känns verkligen årets upplaga av San Diego så mycket bättre än fjolårets?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB