Startsida / Inlägg

Loser-panelen

av Petter Westin

Igår hyllade vi vinnarna.
Idag är det förlorarnas tur (knappast att hyllas, dock).
Det är en illa dold hemlighet att bloggen har vissa, eh, preferenser när det kommer till de amerikanska proffsklubbarna. Stefan Persson har hjärtat i Massachusetts, Petter Westin i Georgia. Efter New England Patriots och Atlanta Falcons förluster i NFL-semifinalerna har det blivit dags att summera, analysera och mest av allt – ventilera.
Mina damer och herrar: Den Officiella Loser-Panelen.

1. Okej, så vi vet var dina sympatier ligger. I dina fokuserade (om än aningen hemmablinda) ögon, vad gick snett?
Stefan: ”Fokuserade”!? Too fucking early. Men okej, det mesta handlade väl om det dom kallar EXECUTION. Sista driven innan halvlek borde ha blivit en TD. Welker ska bara inte tappa den där passningen på third down i tredje quartern. Och springspelet…jag fattar ju att Ridley inte kan hålla bollen efter att ha blivit totalt jävla manglad, men längsta springspelet under hela matchen var 9 yards. Det går ju int.

Petter: Domarjävlarna. Såg du inte matchen?! Nä, 49ers är ett bättre och mer gediget lag. Så enkelt är det. Falcons gjorde allt för att hindra Colin Kaepernick från att springa, men det kändes som att det öppnade så många andra hål i försvaret. Och offensivt…noll poäng i andra halvlek, det är bedrövligt. Ändå är Matt Ryan bara tio yards och ett par lysande passbrytningar av Ahmad Brooks och NaVorro Bowman från ännu en mäktig vändning. Med ett bättre springspel av Atlanta hade vi kanske inte gjort den här panelen idag.

2. Vad smärtar dig mest med förlusten?
Stefan: Pats ger ju bort segern. Faktiskt. Ju mer jag tänker på det, desto bittrare blir jag. Helvete. Helvete satan. Jag menar, varför i helvetes helvete helvete tar det 14 sekunder innan man tar timeout i slutet av första halvlek? Och vad ska Brady kasta för att Welker ska fånga den där bollen? En badboll dränkt i Karlssons jävla klister? Så det smärtar mest. Plus att det finns inte en chans i, just det, HELVETET att Patriots torskar det här med Gronk i laget.

Petter: Att Tony Gonzalez inte får avsluta karriären med en Super Bowl.

3. Hur ser din offseason-önskelista ut?
Stefan: Byt Brady mot Charlie Batch, säg tack och hej till Welker och….ska jag lugna ned mig? Ok. Det började ju barka åt helv…skogen när Talib blev skadad, så en uppgradering på cornerback tackar jag inte nej till. Jag tycker också att man saknar en wide receiver av Torrey Smith-typ. Lloyd är inte den typen av spelare, inte Welker eller Edelman heller. Och det är väl lika bra att behålla Welker. Han är inte helt kass. Ju.

Petter: 1. Steven Jackson. 2. Steven Jackson. 3. Steven Jackson. 4. Övertyga nummer 88 om att fortsätta en säsong till, trots allt. 5. Förlänga med safety William Moore, och förmodligen också left tackle Sam Baker (svårt att klaga på offensiva linjens insats i det här slutspelet). 6. Det gamla vanliga: Hitta nån som kan få fatt i motståndarnas quarterback.

4. Till sist: Hur lång tid behöver du på dig för att komma över uttåget, och börja tagga för The Harbowl?
Stefan: Jag var barnsligt upprörd över förlusten under nästan hela måndagen. Men det är ju bara några månader kvar innan Celtics och  Bruins spelar om mästartiteln, så jag får väl fokusera på det. Fast taggad för 49ers–Ravens? Ring igen på torsdag, då är jag taggad.

Petter: Det gjorde jag redan i går kväll. Det blir en grym Super Bowl mellan två hårda, elaka och profilstarka lag som förtjänar att vara där.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB