Startsida / Inlägg

SB47 – PRE-GAME

av Mattias Wikdahl

00.26: Exakt nu kommer vi att starta ett nytt inlägg som heter SB47 – Q1. Kolla in det.

00.20: Några av er vill förstås veta vad vi tror kommer att hända här i New Orleans, Louisiana. Så here goes, samtidigt som Jennifer Hudson sjunger med en barnkör nere på planen:
Persson: 27–13 till 49ers.
Wikdahl: 37–20 till 49ers.

00.12: Och där kommer 49ers. Nu är det nära.

00.10: Showtime. Här kommer Baltimore Ravens rusar ut på planen. Eld, rök och den där Lewis.

23.50: Med 40 minuter kvar samlas Baltimore Ravens i en klunga på planen. Ni vet vad som händer. Ray Lewis börjar gå an så in i helvete i mitten av den där samligen. Det är ett, får man anta, tänt Ravens som går tillbaka till omklädningsrummet i väntan på matchstart.

23.37: Uppvärmning med full mundering. Lättare för oss här uppe att identifiera folk då. Vi ser Kaepernick och Flacco kasta bollar, Ray Rice ta emot enormt jubel när han fångar en boll, Frank Gore släppa loss, Ted Ginn Jr och så vidare. Det har blivit påtagligt livligare här. Jubel och/eller burop tar över arenan med jämna mellanrum.

23.14: Minns ni när Kenneth Andersson hade gula skor? Ray Lewis har garanterat hört historien (eller?) men han bryr sig inte. Han tar det ett steg längre. I sin sista match i karriären, på den största av scener, väljer han att bära guld.
Förstås.
Det här är inte allt. När du inte längre är bländad av bilden, kolla vidare på resten av skorna här. Coolt.

 

22.56: Vi tog en promenad i Superdomes undre. Vi såg det här:


Vyn från tredje bänkrad.

Arbetsrummet för den skrivande pressen.

Omklädningsrum 1.

Omklädningsrum 2.

Spelarentrén.

22.55: Okej, Warren Sapp intervjuades nyss nere på planen. Lite mindre uppför nu. Sapp valdes in i Hall of fame i går. Han gjorde 13 säsonger i Tampa Bay och Oakland och vann Super Bowl med Tampa Bay 2002.
Övriga invalda: Chris Carter, Bill Parcells, Larry Allen, Jonathan Ogden, Curley Culp och Dave Robinson.

22.42: Spelare värmer upp på planen just nu. Tyvärr så är det mer eller mindre omöjligt att se vilka det är från där vi sitter. Men de flesta av dem ser vältränade ut. Arenan är fortfarande till stora delar öde, vi hittar inget kaffe, min ham sandwich ser dålig ut. Uppförsbacke nu.

22.11: Colin Kaepernick startar förstås matchen för San Francisco 49ers. Han har bara tio NFL-matcher under bältet men resultaten går inte att klaga på. Alex Smith, som var lagets nummer 1 när säsongen startade, kan vara på väg att trejdas.
Enligt uppgifter till ESPN så letar 49ers efter någon som vill ta emot Smith. Cleveland och Kansas City nämns som två tänkbara destinationer för quarterbacken.

21.54: Medan LaDainian Tomlinson sitter på planen och intervjuas och tv-människorna hetsar 49ers-fansen och Ravens-fansen att skrika så påminner vi om att ni också kan följa den här kvällen med USA-bloggen på fler ställen.
Twitter: @abusabloggen
Instagram: @mwikdahl och @esanpason

21.33: Hej på er! USA-bloggen är nu på plats i Superdome efter en enormt rigorös kontroll som inkluderade metalldetektor, hundar, Gandalf och tre små getter.

Arenan börjar så sakteliga fyllas. Och med så sakteliga så menar jag så sakteliga. Jag kan räkna antalet åskådare här inne just nu. Utanför, däremot, var det packat så in i norden. Festligt, skränigt och trångt.
Om jag får gissa så är det fler Ravens-fans här är 49ers-fans. Men det är en gissning.

Vi kommer att rapportera live från och med nu. Inte konstant sekund för sekund, men med jämna mellanrum.
Senaste inlägg hittar du alltid längst upp.

/Wikdahl och Persson

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB