Startsida / Inlägg

17 NFL-matcher vi inte missar

av Stefan Persson, Sportbladet

Nästa helg är det dags för NFL-draften. Men vi blickar längre fram än så. Då spelschemat redan är släppt är det ju fritt fram att börja planera tv-tittandet för 17 helger i höst.
De här matcherna missar vi inte.

Vecka 1: Denver Broncos-Baltimore Ravens
Suverän öppningsmatch för säsongen. Regerande mästarna – med ett stora delar nytt defence – mot Peyton och Welker. Dumervil återvänder och Moore får chansen till revansch. Nej, det saknas inte storylines för NFL-premiären.

Vecka 2: Seattle Seahawks-San Francisco 49ers
Två av säsongens mest intressanta lag. Well, duh. 49ers kan ju mycket väl spela Super Bowl igen och Seattle, med Russel Wilson i spetsen, kommer vara ännu bättre än i fjol. Lär bli åka av.

Vecka 3: Baltimore Ravens-Houston Texans
Okej, vecka 3 har vi även Andy Reids återkomst till Philadelphia på schemat. Men sett till match lockar ju Ravens-Texans betydligt mer.

Vecka 4: Atlanta Falcons-New England Patriots
Patriots första tre matcher ska ge tre segrar. Atlanta borta blir något helt annat. Lions-Bears och Saints-Dolphins känns inte heller fel.

Vecka 5: Chicago Bears-New Orleans Saints
Nja, kanske inte den sexigaste veckan i spelprogrammet. Men Saints blir naturligtvis bättre än i fjol och Chicago måste bli roligare att se på nu när Lovie Smith är borta. Bubblare? 49ers-Texans.

Vecka 6: Dallas Cowboys-Washington Redskins
Now, alla matcher med RGIII är sevärda. Den här klassikern brukar bjuda på stor underhållning och det finns i ärlighetens namn inte så många matcher som konkurrerar den här veckan.

Vecka 7: Indianapolis Colts-Denver Broncos
En no-brainer, som de säger. Peyton återvänder ”hem” och ska vi gissa att Andrew Luck utvecklats till en ännu vassare QB den här säsongen? Rivalmötet Steelers-Ravens står också på schemat.

Vecka 8: Minnesota Vikings-Green Bay Packers
Rätt sömnig omgång, men hög tid att se Packers (och Adrian Peterson) in action. En skön East Coast-batalj som Eagles-Giants funkar naturligtvis också som 19.00-match.

Vecka 9: Green Bay Packers-Chicago Bears
Ytterligare en mellanomgång, så vi kör Packers i repris. Två alternativ: Patriots-Steelers och Texans-Colts.

Vecka 10: New Orleans Saints-Dallas Cowboys
Som sagt, vi tror att Saints är ett topplag igen den här säsongen. Och säga vad man vill om Romo & Co, det är alltid fascinerande att följa Cowboys öde.

Vecka 11: Cincinnati Bengals-Cleveland Browns
Nej, vi snackar inte direkt någon glamour här. Men det är också charmen. Har man sett för många matcher med Romo, Brady och Manning kan det vara rätt befriande att se två kollektiv göra upp.

Vecka 12: New England Patriots-Denver Broncos
Riktig jäkla superomgång med mängder av grymma matcher att välja mellan. BradyManning vill man inte gärna missa. Och så återvänder ju Welker till Foxborough. Andra alternativ? Vad sägs om Falcons-Saints, Packers-Vikings, Giants-Cowboys och Redskins-49ers?

Vecka 13: Detroit Lions-Green Bay Packers
På Thanksgiving ser man Detroits hemmamatch. Så är det bara. Ravens-Steelers blir förmodligen en bättre match (om nu inte Charlie freaking Batch spelar..). Redskins-Giants och Seahawks-Saints är två andra höjdpunkter.

Vecka 14: San Francisco 49ers-Seattle Seahawks
Yes, det är repris från vecka två, men det struntar vi i. Det finns inte heller så mycket annat att välja på. Bortsett från Packers-Falcons, då.

Vecka 15: Atlanta Falcons-Washington Redskins
Det har varit för lite Falcons och för lite Redskins på den här listan. Fixat. Denver-San Diego var en underhållande matchup i fjol och funkar definitivt som torsdagsmatch.

Vecka 16: San Francisco 49ers-Atlanta Falcons
Blir det här hälften så underhållande som fjolårets NFC Championship är det fortfarande en fantastisk match. Och det här är ytterligare en suverän omgång, med mängder av intressanta matcher (på pappret, ett halvår innan kickoff…). Ravens-Patriots, Packers-Steelers, Texans-Broncos und so weiter.

Vecka 17: New York Giants-Washington Redskins
Sista omgången brukar ju inte sakna dramatik, så det är ju dumt att SPIKA Giants-Redskins redan nu…Finns säkert anledning att zappa förbi Cowboys-Eagles under kvällen. Spelar Romo för en slutspelsplats igen?

/Stefan.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB