Startsida / Inlägg

Mer eller mindre viktiga frågor om NFL. Del 7.

av Petter Westin

Den huserar profiler som JJ Watt, Andrew Luck, Maurice Jones-Drew och Chris Johnson. Nästa division i vår training camp-special är AFC South.

HOUSTON TEXANS
Viktig fråga: När kommer Ed Reed tillbaka? Texans ersatte 27-årige safetyn Glover Quin (visst känns det som att namnet är bak-och-fram?) med Ravens-veteranen. Inte för att Reed är en mycket bättre spelare – det är han inte längre – utan för att få in rutin och ledarskap.
– I come in to play championship football, sa han när kontraktet blev klart i våras.
Men Reed, som fyller 35 år i september, har en höftoperation bakom sig och ingen tycks veta när han kan gå för fullt igen.
Mindre viktig fråga: Får du också lite dåligt samvete över sommarformen när du ser JJ Watt in action?

INDIANAPOLIS COLTS
Viktig fråga: Hur artar sig livet efter Bruce Arians? Förra säsongen var en vacker saga. Leukemi tvingade head coach Chuck Pagano att lämna Colts i september. In klev anfallscoachen Bruce Arians, som själv besegrat prostatacancer, och ledde det unga laget briljant. Pagano blev frisk, kom tillbaka i slutet av december, Indianapolis gick till slutspel – och Arians blev utsedd till årets coach. Sedan tog han jobbet som huvudansvarig i Arizona. Vad det betyder på en emotionell nivå kan vi bara spekulera i, men spelmässigt kommer Colts se lite annorlunda ut i år. Offensivt snackas det om fler korta passningar, mer springspel och en högre effektivitet för Andrew Luck.
Mindre viktig fråga: När ska svenska fotbollsklubbar hyra in Colts-maskoten Blue för att komma till bukt med planstormningarna?
blue

JACKSONVILLE JAGUARS
Viktig fråga: Är Luke Joeckel en franchise-tackle? Det finns få skäl att bli exalterad över Jacksonville den här säsongen. 21-årige Joeckel är ett av dem. Han valdes som tvåa i draften och går rakt in som startande right tackle – en ny (tillfällig?) position för honom. Jaguars offensiva linje gav upp 50 sacks och snittade 3,8 yards per springspel ifjol. Mycket hjälp behövs, alltså. Joeckel är 198 centimeter lång, väger 139 kilo och har fått goda recensioner hittills under träningslägret. Många tippar att Jacksonville draftar en ny quarterback nästa år. Att redan ha en ung stjärn-tackle på plats skulle bli en enorm tillgång.
Mindre viktig fråga: Om Jacksonville Jaguars blir London Jaguars, skulle du gilla dem mer eller mindre?

TENNESSEE TITANS
Viktig fråga: CJ?K? Chris Johnson blev CJ2K med hela football-världen när han sprang för 2006 yards den magiska säsongen 2009. De nivåerna har han inte varit i närheten av sedan dess. Efter 5,6 yards per springförsök 2009, är hans facit år för år 4,3 – 4,0 – 4,5. De två senaste säsongerna har han fått kämpa för att ens bli CJ1K, med tio matcher under 30 yards och bara tolv över 65. I år har Titans förstärkt sin offensiva linje. Frågan är hur långt det räcker för en av ligans ojämnaste superstjärnor.
Mindre viktig fråga: Istället för att Chris Johnson ska springa mot en gepard, kan vi inte ordna ett jämnare och mer spännande race, typ Shonn Greene mot en gråsäl?
SEAL

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB