Startsida / Inlägg

MLB: Natten i siffror

av Petter Westin

Jag ska inte ljuga – basebollens allstar-uppehåll är himmelskt skönt. Inte för att jag tycker att Home Run Derby är en exceptionellt tillfredsställande underhållningsform, utan för att de här fyra dagarna är den längsta sammanhängande fantasyledigheten – på hela året. Fyra raka dagar! 96 timmar utan att sätta lineups, jaga waivers-fynd och hårdbevaka Rotoworld. Kort sagt: Livet som en normal människa.

Men visst, det är kul när det drar igång igen också. Även fast man sitter där och svär över att Yasiel Puig går 0/9 på två matcher…
Här är några andra siffror från nattens matcher:

19–5 är Los Angeles Dodgers vinst/förlust-facit över de 24 senaste matcherna. Detta efter en 3–1-seger mot Washington inatt. Och nu är miljardbygget från LA bara en seger från att gå om Arizona som ledare av NL West.

43 – så gammal är Mariano Rivera, om någon nu glömt. Han noterade sin 31:a save för säsongen i en 5–2-seger på Fenway Park. Eftersom Red Sox-fansen vet att uppskatta en legendar, så bjöd de på en stående ovation när Yankees-closern marscherade in. Senare på kvällen hände exakt samma sak – på en restaurang!

Bild 26

• Efter att ha nollat Oakland i 8.1 innings (119 pitches) fick CJ Wilson gå och sätta sig. Ernesto Frieri ordnade sin 24:e save för säsongen, och LA Angels vann med 2–0. Wilson kastade åtta strikeouts i matchen och har nu bara släppt två earned runs på sina fyra senaste matcher.

28 – i så många matcher har Miami Marlins gjort bara en eller ingen run. Inatt blev det 0–6-förlust mot Milwaukee.

• Houston har varit ett miserabelt lag i några år nu. Men åtminstone underhåller de sina fans med nya, spektakulära sätt att förlora på. Seattle hade bara en (1) hit på hela matchen, men vann ändå med 4–2.
– I would say it was the strangest game I’ve been involved from Little League to the big leagues when you give up one hit and punch out 15 guys and end up on the losing side of it. But it’s crystal clear how it happened. When you walk (six) guys and all four of their runs that score are via the walk, there’s no defense for it, sa Astros manager Bo Porter.

0 – ja, det är nästan mer anmärkningsvärt när Chris Davis inte dundrar in en home run nuförtiden. Han hade ”bara” en RBI-singel, en dubbel och en run när Baltimore slog Texas med 7–4. Totalt har Davis 37 home runs på 352 at-bats den här säsongen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB