Startsida / Inlägg

Gameday: Johnstown Tomahawks-Wenatchee Wild

av Stefan Persson, Sportbladet

Johnstown, alltså.
Men det är egentligen Charlestown vi snackar om. Staden och hockeylaget i ”Slapshot”.
Tro det eller ej, men USA-bloggen har varit i samma arena som den klassiska filmen spelades in. Vi har gått i Reggie Dunlops fotspår. Vi har lutat oss mot samma utvisningsbås som bröderna Hanson frekventerade. Vi har stått under Jim Carrs kommentatorsbås.
Galet, vi vet.

Matchen: Johnstown-Wenatchee, 1-5.
+++
NAHL är en andra klassens juniorliga, med 24 lag spridda lite varstans över USA. Den här matchen bjöd verkligen på juniorhockey, med allt vad det innebär. Vi tolkade på förhand tabellerna som om hemmalaget skulle dominera, men det stämde inte alls. Wild hade några små, spelskickliga lirare som gjorde lite som de ville. Men vet ni vad det sjuka är? Wild hade en svensk andrekeeper. Gustaf Johansson, tidigare i Brynäs juniorlag, såg matchen från bänken.

Arenan: Cambria County War Memorial.
++++
Vilken underbar liten hockeylada. Rätt modern på sina ställen, men fortfarande med en känsla av ”Slapshot”. Det finns till och med ett ”Slapshot”-museum i arenan. Det består av 15 bilder och en matchtröja, men hey, det är fortfarande ett museum.

Publiken: Cirka 2200.
++
Vi var tydligen på Scout Night. Vi borde nog valt Faith & Family Night i stället. För igår tyckte arrangörerna att det var en bra idé att krydda introt med 400 väldigt exalterade scouter i åldrarna tre till sex år (ungefär). Innan kidsen hunnit halkat av isen var matchen försenad i fem minuter. Men fine, ingen katastrof.
Den kom sen.
Någon smartskalle utrustade sedan dessa kids med varsin cowbell. DET RINGER FORTFARANDE I MITT HUVUD.
Man kan lugnt säga att Christopher Walken hade varit nöjd.

/Stefan.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB