Startsida / Inlägg

NFL-slutspelet: Så spelas första rundan

av Petter Westin

AFC
Första seed: Denver Broncos, direktkvalificerade för andra rundan.
Andra seed: New England Patriots, direktkvalificerade för andra rundan.

Lördag 22.35: Indianapolis Colts–Kansas City Chiefs
Colts går in som knappa favoriter. Man vill ju hellre ha hemmalagets quarterback Andrew Luck, än gästernas Alex ”Captain Checkdown” Smith om matchen ska avgöras på en sista drive. Men om KC lyckas få ut ordentlig produktion av Jamaal Charles – Chiefs extraordinäre running back som kan vara MVP-tvåa bakom Peyton Manning – kanske det aldrig behöver komma till det.

Söndag 19.05: Cincinnati Bengals–San Diego Chargers
Här är Bengals klara favoriter. Ingen som såg Chargers nästan fucka upp det mot Chiefs reserver i en ödesmatch kan väl protestera mot det. Dock finns det både rutin och offensiva matchvinnare hos Chargers. Bengals kan aldrig vinna en Super Bowl med Andy Dalton som quarterback. Det var i och för sig precis vad jag sa om Baltimore Ravens och Joe Flacco ifjol…

NFC
Första seed: Seattle Seahawks, direktkvalificerade för andra rundan.
Andra seed: Carolina Panthers, direktkvalificerade för andra rundan.

Lördag 02.10 (natten mot söndag): Philadelphia Eagles–New Orleans Saints
Eagles, 10–6 och divisionsvinnare efter nattens bortaseger mot Dallas Cowboys, är rättmätiga – om än knappa – favoriter här. Saints har dokumenterat svårt utomhus och på bortaplan. Jag ser framför mig en anfallsglad, svängig historia med en och annan turnover. Philadelphia har +12 i den kategorin den här säsongen, Saints +/-0. Opportunistiska försvarsspelare med näsa för bollen kan täcka upp för andra svagheter i ett slutspel.

Söndag 22.40: Green Bay Packers–San Francisco 49ers
Med Aaron Rodgers på planen har Green Bay ALLTID en chans. Det såg vi i den dramatiska vändningen mot Chicago igår kväll. Nu möter man, förstås, ett försvar som är flera klasser bättre.  Packers är knappa underdogs trots hemmaplan. Alla ögon kommer vara på gästernas quarterback Colin Kaepernick, som trasade sönder Green Bay med 263 passing yards, 181 rushing yards och totalt 4 touchdowns i fjolårets slutspel. När lagen möttes i höstas satte han 27/39 passningar för 412 yards och 3 touchdowns. Har Packers försvarscoach Dom Capers ett svar för Kaep den här gången?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB