Startsida / Inlägg

Sportbladet <3 NFC West

av Petter Westin

Vi är ju både old-school och new school här i USA-bloggen. Å ena sidan älskar vi aggressiva, fysiska försvar och springspel. Å andra sidan är vi suckers for quarterbacks med det lilla extra, som kan improvisera och sprinta iväg själva.

Med andra ord: San Francisco 49ers–Seattle Seahawks ikväll är en dröm-matchup. 22.25 smäller det, och vi laddar upp rejält i Sportbladet. Så här ser mittuppslaget ut i söndagens tidning:

sfsea

Vi betygsätter båda lagen – anfall, försvar, special teams, coachning (det är bara att gå till attack i kommentarsfältet när du inte håller med).
Vi berättar om NFC West som gått från slagpåse till en division av högsta klass.
Och vi grottar förstås ner oss i NFL:s just nu bästa rivalitet, med spelare som inte gillar varandra och två coacher som förmodligen gör det ännu mindre.

Om du vill läsa, har du tre vägar att gå:

1) Trotsa väderhelvetet, rusa ner till tobakshandlaren och köp en hederlig gammal papperstidning (rosa sidor!).
2) Bli medlem i Plus och ladda ner tidningen till din surfplatta eller intelligenta ringningsapparat.
3) Läs hela paketet på Sportbladet.se.

Eftersom jag redan skrivit sisådär 8000 tecken i dagens tidning, ska jag inte tjata mer om den här matchen nu. Här är tre andra höjdpunkter i kvällens NFL-omgång:

19.00: Philadelphia Eagles–Detroit Lions.
Båda lagen är 7–5 och slåss med näbbar och klor för att vinna sina respektive divisioner. Spänning, känslor och allt det där. Men framför allt: Vilken sprakande football det kan bli! På ena sidan har vi anfallsgurun Chip Kellys högoktaniga skapelse, på andra sidan har vi gunslingern Matthew Stafford och den monstruöse Calvin ”Megatron” Johnson. Las Vegas har satt över/under på antalet poäng till 54 – veckans högsta siffra. Bli inte förvånad om den överträffas.

19.00: Cincinnati Bengals–Indianapolis Colts.
Colts running back Trent Richardson har dunderfloppat, sedan klubben bytte till sig honom i utbyte mot ett draftval i första rundan 2014. Nu har 22-åringen blivit petad av Donald Brown – självaste Dammit Donald! – och mår inte bra. Trent sökte upp veteranen Reggie Wayne för vägledning, och fick tre enkla tips:

– Do better. Practice harder. Study longer.

Kanske något för hela Colts att tänka på. Trots åtta segrar på tolv matcher är det oroligt i Indiana. Spelet imponerar inte och man har skakat om en del i laguppställningen. Nu är man klara underdogs i ett bortamöte med en annan divisionsledare. Min tanke: Är det inte i just ett sånt här läge som Andrew Luck chockar alla och leder Indianapolis till en dominant seger?

02.30: New Orleans Saints–Carolina Panthers.
Sunday Night Football, toppmöte i Superdome, fullblodsproffsen Al Michaels och Cris Collinsworth i kommentatorsbåset. Livet blir inte mycket bättre. Man skulle lite slentrianmässigt kunna kategorisera det här som en klassisk offense vs defense-batalj, där ”something has got to give”. Men jag tror att det finns genuin shootout-potential här. Panthers dynamiske quarterback Cam Newton kan, på en av sina bra kvällar, hålla jämna steg med Drew Brees.

Vad ser du framemot ikväll?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB