Startsida / Inlägg

Stahre, Bojanic, news och fiasko i Europa League

av Markus Wulcan

Tillbaka i verkligheten efter att ha njutit av fantastisk VM-fotboll i soffan. IFK Göteborg- CS Fola Esch 0-0. Ungefär lika roligt som det låter. Det enda som var bra var publiken. Hemmalaget skapade knappt en vettig målchans på 90 minuter. Mot ett lag som är rankat 383:a i Europa. Det är inte lätt att möta ett gäng som parkerar bussen framför straffområdet, men i dag slog nog Stahres bygge i botten.

Har han slut på idéer?
Hur ska han lösa anfallssituationen?
Varför starta med så många starka bollvinnare centralt? Behövs det verkligen mot CS Fola Esch? Inte bättre att satsa på bolltrygga spelare som kan luckra upp motståndarna?
Märklig coachning måste jag säga. Jag förstår att publiken buade ordentligt efter slutsignalen. 0-0 mot CS Fola Esch på hemmaplan. Drömmen om Europa Leagues gruppspel förblir nog bara en dröm.

*****
Har en liten nyhet om en spelare som kanske kan lösa Blåvitts anfallskris. Till rätt bra pris också. Men den läggs ut först i morgon, säger de som bestämmer sådant. Ni får ge er till tåls. Dock ingen superstory på något sätt, men i alla fall en egen nyhet.
******
Snackade lite med Mats Gren om Darijan Bojanic. Gren hade gett Helsingborg och tränaren Roar Hansen tillåtelse att träffa spelaren häromdagen. Men klubbarna har inte ens börjat förhandla, om man får tro sportchefen. Inte ens om det är aktuellt med lån eller en permanent övergång. Låter konstigt att de inte är någorlunda överens om ramarna innan klubben diskuterar med spelaren, som ju har många år kvar på kontraktet.
Kollade också läget med Darijan Bojanics agent/rådgivare/alltiallo Stefan Selakovic.
Kommer ni ihåg honom förresten? En frispråkig herre som levererat ett antal rubriker genom åren. Aningen skeptiskt inställd till domarkåren vill jag också minnas. Alltid pratglad.
Men det är tydligen nya tiderna nu när man jobbar i långbyxor, dricker finkaffe på möten och har flotta visitkort.
– Jag har inga kommentarer, hälsar Stefan Selakovic via sms.
Han skulle ju kunna ta jobb som Håkan Mild.
*******
Darijan Bojanic hade för övrigt varit ett utmärkt alternativ som startspelare mot CS Fola Esch. Men han fanns inte ens med i truppen,  och det bara på sportsliga grunder påstår klubbledningen. Bojanic har inte fått chansen i IFK Göteborg och jag tycker att det är synd om han lämnar nu. Grym potential.
Men det är något som är fishy i den här historien.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB