Startsida / Inlägg

Diego Forlán – Atléticos mobboffer

av Johanna Frändén

När Atlético Madrid steppar ut på Vicente Calderón i kväll för att välkomna Villarreal till huvudstaden står en hel del på spel om en säger.
Atléti ligger på en ganska oroande åttondeplats i tabellen och har tre poäng upp till Sevilla och någon form av Europaspel nästa säsong.
Villarreal ligger på fjärde plats en poäng ifrån en självkvalificerande Champions League-plats där Valencia just nu tronar.

Och så har Atléti så klart inbördes stridigheter, annars vore de inte Atléti.
Det är Diego Forlán som är i blåsväder efter att han blev utbytt i matchen mot Sevilla senast, enligt El País för att han ”var som en kokande köttgryta som bubblade så att locket hotade att åka av”. Diego gillade inte beslutet och efter några minuter på bänken lämnade han den och skrittade ner i omklädningsrummet med orden:
– Helvete. Den jävla (Fula ord.png) som födde honom. Nu drar jag! 

Det började genast spekuleras i vem Diego hade i åtanke med sin kärleksförklaring, var det möjligen tränaren Kicki Flores?
Men nej, Forláns utbrott provocerades enligt El País fram av lagkamraten José Antonio Reyes, eftersom uruguayanen hade försett Reyes med inte mindre än sex passningar i målläge under matchen, medan Reyes bara betalade tillbaka tre gånger och vid flera tillfällen ignorerade en fristående Forlán och gick själv.
Problemet gäller inte bara Reyes och redan förra året, under tränaren Abel Resino, ska lagkamraterna ha bildat en pakt mot Diego Forlán som gick ut på att inte ge honom bollen.
Jag säger som någon som kommenterade mitt inlägg om Walter Pandiani häromsistens: Moget!

Enligt källor till El País kommer lagkamraternas agg från förra året då Abel Resino favoriserade Forlán så till den grad att det blev ohållbart och efter 0–4-förlusten mot Chelsea, som i förlängningen kostade Resino jobbet, ska flera spelare i Atlético ha samlats utanför rummet där sjukgymnasterna håller hus och sagt: ”ni un balón a la rubia”, fritt översatt ”inte en boll till till blondinen”.
Vill Atléticos pressteam leta läckor kan de alltså börja med klubbens medicinska team.

Blondinen. Ett rätt bra smeknamn ändå, det får man ge dem.

Blondie.png Take a chill pill, blondie! Foto: Uly Martín.

Ibland tittar på man Atléticos laguppställning och fattar inte vad de gör i la ligas mellanskikt.
Ibland förstår man ganska exakt vad det handlar om.

Real Madrid har åkt norrut för att visa Racing Santander vad de kan och Sergio Ramos har lagt ägnat dagen åt att lägga ut bilder på den vackra kuststaden och sina medresenärer på Twitter.
Karim Benzema har ju insett att det här med att sticka ut är hans grej och när han demonstrerar det genom att gå tillbaka till sina rötter och vägra falla i det spanska tumträsket så känner jag spontant – respekt.

Karim .jpg Jip jop vs. thumbs up.

Det kluriga nu är att om ni gillar Ze man så får ni visa det genom att, ehum, tumma inlägget här nedan. Eller låta blir. Då tolkar jag som att ni (o)gör det i Karims ära.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB