Startsida / Inlägg

Zlatans presentation i PSG – ett genrep för Beckham

av Johanna Frändén

En varm morgon på en terrass på Rivieran tog ett, ska vi säga, litet skutt när ett sms från PSG:s presschef Yann Guerin trillade in.
Carlo Ancelottis presskonferens klockan 11 inställd. Istället presskonferens med Leonardo och president Nasser Al-Khelaïfi klockan 17Parc des princes”.

Det tog inte många minuter innan nyheten om David Beckham var ute, och inte många sekunder innan jag räknade ut att vårsäsong i Paris + David Beckham i Paris + Zlatan Ibrahimovic i Paris = en jävla massa jobb.
Men vi ska ro det här i land ihop och vi ska börja i morgon i Toulouse.

Redan i dag får vi konstatera några saker: Att Beckham kommer till PSG höjer möjligen inte kvalitén på PSG:s mittfält så där våldsamt mycket som det höjer PR-värdet kring den här märkliga lilla stora franska klubben.
Pressalen på Parc des princes var i eftermiddags så fullsatt att Zlatan Ibrahimovics presentation några månader tidigare kändes som ett genrep.

Vi lär få anledning att återkomma till hur dubbel-giget Ibra/Becks drar upp tempen kring Paris Saint-Germain och hur de två eventuellt kommer att kunna hantera varandra, men ska vi vara lite krassa kommer David Beckham i första hand ha en dragningskraft på allt det som rör sig runt och kring fransk fotboll, medan Zlatans totala fokus ligger på det som rör sig på gräsmattan.
Ergo: ingen direkt intressekonflikt där. Alls.

På de sociala nätverken har duon redan etablerat sig hyfsat.

 

 

 

 

 

David Beckham är i övrigt en av de mest tålmodiga och überproffsiga superstjärnor jag någonsin träffat.
När Barcelona mötte Los Angeles GalaxyRose Bowl sommaren 2010 fick jag en pratstund med engelsmannen i den mixade zonen, som svarade snällt på alla frågor (rätt många gällde Zlatan, vilket ju möjligen kan bli fallet även i vår) utan att hetsa iväg och utan att tappa ögonkontakt eller se less ut. Och när Beckham rullade ut från arenan och kom ikapp mig i sin gigantiska bil som mest såg ut som en krigsmaskin, saktade han ner och vinkade lite lätt med ena handen, innan han spann vidare.
Det här är en lirare som kan sin mediehantering, tro inget annat.

Observera att David Beckham fick frågan om när han kan börja spela för PSG och svarade:
– Jag har lite saker att reda ut, med mina barn i skolan och så vidare, men sen hoppas jag kunna börja spela.

Någon här på bloggen som kan tänka sig att köra Brooklyn, Romeo, Cruz och Harper till skolan i London medan familjen Beckham hittar en mer långsiktig barnvaktslösning? I så fall kan jag vidarebefordra ert namn och nummer till PSG:s presschef och hjälpa PSG lite på traven också.
Löneanspråk och eventuella krav på kollektivavtal kan ni skriva i ämnesraden.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB