Startsida / Inlägg

Zlatans krav på franska tv-kanalen

av Johanna Frändén

Det är i Valencia vi befinner oss (eller, jag gör det, jag vet inte riktigt var ni är) och det är här Paris Saint-Germains öde ska halvavgöras i kväll.
Det bästa med Champions League är ju surret, hymnen och det faktum att man får dela frukostbuffé med Jesper Grönkjaer (i den ordningen).

Paris Saint-Germain kom hit i går, undertecknad likaså, och hur mycket de än känner tillförsikt inför matchen i kväll så tror jag att Valencia är ännu mer laddade.
I dag kommer David Beckham på ett första studiebesök vid lunchtid och lite i hans skugga ska även Mamadou Sakho ansluta till laget. Sakho var länge osäker på spel eftersom han skulle bli pappa för första gången i dagarna, men flickebarnet hade anständighet att titta ut dagen före match.
– Mamadou kommer till spel. Han har fått en flicka, Aïda, förkunnade Carletto Ancelotti lite lagom känslomässigt och intimt med världspressen på presskonferensen i går.

Själv kom jag i samspråk med en av Canal Plus huvudredaktörer som träffat Zlatan Ibrahimovic på ett sponsorevent häromdagen och blivit utfrågad av Ibra om den gigantiska dokumentären Zlatan l’intégrale som sändes för ett par veckor sedan.
– Jag sa att han kunde få dvd:n från dokumentären, men Zlatan ville mer än så. Han ville att vi skulle hjälpa till att installera Canal Plus hemma hos hans pappa.

Ligue 1:s mesta rättighetsinnehavare var inte nödbedda och så kom det sig att Sefik Ibrahimovic fick tillgång till nästan alla matcher i den franska ligan kommenterade på franska i sitt hem i Malmö. Om han inte får nog finns ju också ett eget format tillägnat hans son på en rosa sajt nära dig.

(och här har någon alldeles oförklarlig bugg smugit sig in i systemet, för varje gång jag försöker länka till TVZ försvinner det ut i cyberrymden och går inte att se med blotta ögat, ni får helt enkelt klicka er fram själva)

Matchen i kväll då? Ja, det finns ju uppenbarligen inga favoriter längre, det var i alla fall tugget dag före match i Valencia.

Jag tänker mest att tajmingen är bra för PSG och kanon för Los Che.

Mestalla har jag alldeles fantastiska minnen ifrån. Tror aldrig jag sett en dålig match här, eftersom Valencia sällan spelar dålig fotboll.
Men det finaste minnet längs memory lane var nog ändå Copa del Rey-finalen förrförra säsongen mellan Barça och Real som hade en inramning och intensitet som fick en vanlig lördagsmatch på Camp Nou att kännas som ett barnkalas.

Men skit i det nu, det är några timmar innan det smäller i Spanien och jag laddar mest för att undvika läktarfiasko den här gången på Mestalla.
Sist eller möjligen näst sist jag var här hamnade jag på pressplats med den här utsikten.

Det blev lite svårt att följa höjdbollarna om en säger.

Valencia och PSG hoppas antagligen på att få med sig bättre bilder hem från Mestalla i kväll, och hemmalagets tränare kanske till och med knäpper någon själv.
Simon le Bank må vara småledig på vintrarna, men han har tidigare rett ut allt om Ernesto Valverdes fototalang (som om jag skulle läsa hans blogg), som resulterade i en utställning i Aten och där inkomsterna gick till välgörande ändamål.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB