Startsida / Inlägg

Stjärnor under 20 – Tysklands nästa försvarsstjärna?

av Kviborg Arneng

Stjärnor under 20 år
Vi fortsätter att granska de största talangerna i Bundesliga och turen har den här gången kommit till den kanske mest rutinerade av alla i kategorin under 20 år.

Matthias Ginter, SC Freiburg, född 1994, 20 år.
Matthias Ginter fyllde 20 år den 19 januari 2014. Det betyder att han egentligen passerat gränsen för kategorin under 20 år, men vi ser mellan fingrarna då det bara handlar om några dagar.

Freiburg förlorade ett halvt lag inför den här Bundesliga-säsongen och tränare Christian Streich har inte haft någon enkel uppgift att bygga ett nytt lag. Han fick dock behålla den största talangen. Matthias Ginter kom till Freiburg redan inför säsongen 2005/2006. Han spelade med Freiburgs ungdomslag fram till januari 2012 då han plockades upp i A-laget. Den 21 januari 2012 debuterade Ginter i Bundesliga för Freiburg mot Augsburg. Efter att ha blivit inbytt i den 70:e minuten avgjorde han matchen med sitt 1-0 mål i den 88:e minuten. Sedan den matchen har han tagit en starttröja i Freiburg och varit en betydande spelare för klubben.

Matthias Ginter spelar oftast mittback, men har också kapacitet att klara av en roll på mittfältet. Det händer faktiskt att Ginter hamnar i en offensiv roll på mittfältet. Att han är så flexibel i sitt kunnande gör honom ännu viktigare för Freiburg. Med sina 188 cm är Ginter stark i spelet framför sig och bra i luften. Han läser spelet på ett imponerande vis och står ofta rätt placerad på planen. I tillägg till det är han utrustad med en väldigt fin passningsfot och det är sällan man ser slarviga uppspel från Ginter.

Freiburg är inte kända för att behålla spelare. Att Matthias Ginter skulle bli kvar speciellt länge har jag svårt att tro. Det finns säkerligen många scouter runt om i Europa som har Ginters namn på sina block. Frågan är bara var han hamnar?

/Arneng

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB