Startsida / Inlägg

Stjärnor under 20 år: Timo Werner

av Kviborg Arneng

Stjärnor under 20

Jag fortsätter min jakt på att hitta Bundesligas största talanger under 20 år. Vi har tidigare tittat på Calhanoglu, Ginter, Meier och Goretzka. Turen har nu kommit till Timo Werner, Stuttgarts supertalang.

Timo Werner, VfB Stuttgart. född 1996, 18 år.
Timo Werner är en supertalang som intagit Bundesliga med storm. Jag har blivit grymt imponerad av det jag har sett av den unga målmaskinen. Det var få som trodde att Werner skulle ta en starttröja i årets Stuttgart, men det har han inte bara gjort utan också varit en av klubbens bästa spelare. Stuttgart har haft stora problem under denna säsong och Timo Werner har varit en av få ljusglimtar. Med sin låga tyngdpunkt och snabbhet utmanar Werner hela tiden sina motståndare i en mot en situationer. Han är ständigt i rörelse och har en mycket bra motor. Dessutom är han för sin ålder extremt fysiskt stark och kompakt i kroppen. I tillägg till det har Timo Werner ett mycket bra skott.

Timo Werner har i Stuttgarts A-lag ofta placerats på en kant men han kan även spela som en renodlad anfallare. Hans förmåga att hitta målet är svår att se bort ifrån. Han har genom alla ungdomsår gjort extremt många mål och fortsatt med det upp på seniornivå. Timo Werner är född och uppvuxen i Stuttgart och har spelat i alla de tyska ungdomslandslagen. Som fjortonåring debuterade han för det tyska U15-landslaget, i en match mot Polen som Tyskland vann med 5-1. Werner gjorde hat trick i sin debut. Som sextonåring tilldelades Werner, Fritz Walter Medal, ett pris till den mest talangfulle tyske spelaren i den ålderskategorin.

Den 1 augusti debuterade Werner för Bruno Labbadias A-lag i en Europa League-kvalmatch mot Botev Plovdiv. Han var då bara 17 år och 25 dagar gammal och blev den yngste professionella Bundesligaspelaren att debutera i Stuttgarts historia. En månad senare debuterade Werner i Bundesliga mot Hoffenheim, i en match som Stuttgart vann med 6-2. Werner stod för två assists.

Ja, det finns mycket positivt att säga om Timo Werner. Han är utan tvekan en av de största talangerna inom den tyska fotbollen, kanske den största. Stuttgart ligger i skrivande stund under nedflyttningsstrecket i Bundesliga. Skulle laget åka ur måste Timo Werner flytta till en annan klubb. Han är alldeles för bra för att spela i 2.Bundesliga. Oavsett hur det går för Stuttgart lär det finnas massor av klubbar som skulle vilja ha Timo Werners namnunderskrift på ett kontrakt. Frågan är hur huvudpersonen själv tänker?

/Arneng

Timo-Werner
 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB